Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Massa nedává Alonsovi moc velké šance

Massa nedává Alonsovi moc velké šance

Už je starý, jako byl Schumacher

Felipe Massa se zamyslel nad tím, jestli jeho bývalý týmový kolega Fernando Alonso dokáže být po návratu do F1 stejně rychlý jako ve svých nejlepších letech. A moc velké šance mu nedává. Oběma bývalým jezdcům Ferrari je teď 39 let, což podle Brazilce již není ideální věk. Vytrvalostní závody šampionátu WEC, Dakar, Indy 500, to vše Alonso od svého odchodu z F1 po sezoně 2018 vyzkoušel, ale formule 1 je formule 1.

"Fernando je fenomén, talent k pohledání," vyjádřil se Massa v rozhovoru pro španělské noviny AS. "Nicméně je třeba myslet na to, že nemá top místo a dva roky byl mimo F1. Nelze popřít, že se to může negativně projevit na jeho výsledcích, jako se to stalo Schumacherovi. Ten byl mimo F1 tři roky a když se pak vrátil, už to nebylo to, co bývalo.

Je třeba brát v úvahu jako faktor i věk. Fernandu bude 40 let a za soupeře bude mít dvaceti, pětadvacetileté jezdce. Věk je tedy problém, ale Alonso má obrovský talent, takže se mu může dařit dobře. A pro formuli 1 jako takovou je dobré, že se Fernando vrací."

Alonso nebude nejstarším závodníkem na startu velkých cen sezony 2021. V poli zůstává další jeho bývalý kolega z Ferrari, již 41letý Kimi Räikkönen.

Skutečně ještě pomýšlí na boj o titul? Foto: Renault

Zdroj: AS, úvodní foto: Kimoa