Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sbohem Racing Pointe, sbohem Renaulte

Sbohem Racing Pointe, sbohem Renaulte

Vítej Aston Martine, vítej Alpine!

Rok 2020 je již za námi a spolu s ním jsme se rozloučili také s týmy Racing Point a Renault.

Z Racing Pointu se stává Aston Martin. Automobilka nemá majetkovou účast v týmu, ale je s ním propojena osobou Lawrencea Strolla, velkého akcionáře obou společností. Tým ze Silverstone, v minulosti známý jako Jordan, Midland, Spyker, Force India a Racing Point, si pospíšil a již změnil své účty v sociálních médiích. Převaha tradiční britské závodní zelené naznačuje, v jaké barvě máme očekávat vůz Aston Martinu.

Kde Racing Point končí, Aston Martin začíná. Foto: Aston Martin

Z týmu Renault se stává Alpine. Alpine je výrobce sportovních automobilů spadající do impéria Renaultu a ten také zůstává dodavatelem motorů, takže tým z Enstone si udrží tovární status.

Tým původně patřící Tolemanu a sídlící ve Witney byl postupně prodán Benettonu, který ho přestěhoval do Enstone, Renaultu, Genii (který pro něj získal práva na jméno Lotus) a opět Renaultu. Značka Alpine se změnou na sociálních sítích nespěchá tak jako Aston Martin, ale také již naznačila, v jakých barvách bude její první vůz. Očekáváme, že tradiční francouzská závodní modrá bude doplněna o další dvě barvy francouzské vlajky.

Kde Renault končí, Alpine začíná. Foto: Alpine

Šest z deseti týmů příští rok ponese jméno výrobce automobilů. Výjimkami zůstávají Haas (výrobce obráběcích strojů), Red Bull (výrobce energetických nápojů), AlphaTauri (módní značka) a Williams.

Zdroj: originální materiál redakce, úvodní foto: Racing Point