Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zrodil se Aston Martin Cognizant F1 Team

Zrodil se Aston Martin Cognizant F1 Team

Poradenský gigant pomůže i po technické stránce

Jak jsme již před časem avizovali, získala nová stáj Aston Martin titulárního sponzora. Stala se jím americká společnost Cognizant Technology Solutions, zabývající se poradenstvím v oblasti IT.

V roce 1994 založený podnik figuruje v žebříčku 500 amerických firem s největším ročním obratem, zveřejněným časopisem Fortune, za rok 2019 na 194. místě s hodnotou 18,6 miliardy eur. Po celém světě zaměstnává přes 300 000 lidí. Velmi silnou pozici má zejména v Indii. 

Bílé na zeleném - tak nějak může vypadat logo Cognizantu na letošním voze Aston Martinu. Foto: Aston Martin

Návrat Aston Martinu do formule 1 po více než šedesátileté přestávce představuje důležitý milník,“ prohlásil při této příležitosti majitel stáje Lawrence Stroll. „Každý ví, co Aston Martin je, ale účast ve F1 nám umožní seznámit mnoho dalších lidí s filozofií značky.

Šéf týmu Otmar Szafnauer zdůraznil, že spolupráce s Cognizantem se bude odehrávat také v technické sféře, zejména pokud jde o digitální technologie.

Zda se pouto s dosavadním hlavním poskytovatelem financí, rakouským koncernem BWT, přetrhne úplně nebo zůstane zachováno v nějaké jiné podobě. zatím není známo. Vozy ale každopádně už nebudou růžové, nýbrž v klasickém odstínu British Racing Green.

Zdroj: Aston Martin, úvodní foto: Aston Martin