Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zapletal je ze hry

Zapletal je ze hry

Ve čtvrtek ho zastavila technika

Po prvních čtyřech etapách letošního ročníku Rallye Dakar patřilo Miroslavu Zapletalovi osmnácté místo. Po čtvrtku je ale jasné, že mezi nejlepší dvacítkou se český závodník v celkovém pořadí neumístí. Pátou rychlostní zkoušku totiž kvůli technickým problémům nedokončil.

„Do cíle jsme to měli nějakých sto dvacet šest kilometrů. Auto v dost nepříjemných dunách najednou fungovalo jenom na volnoběh. Nebylo možné pokračovat dále. Chvíli jsme se v tom šťourali, neměli jsme ale žádné náhradní díly a nemohli to tak opravit. Zatím nevíme, co to je, asi něco na vstřikování,“ uvedl Zapletal v bivaku, kam ho spolu s jeho spolujezdcem Markem Sýkorou museli organizátoři přepravit letecky.

Čtvrteční potíže ale neznamenají, že už během letošního ročníku posádku stáje Offroadsport v akci neuvidíme. Zapletal totiž plánuje využít tzv. Dakar Experience, která odstoupivším závodníkům umožňuje vrátit se zpět do soutěže, ovšem už bez nároku na umístění v celkovém pořadí.

„Už jsem s organizátorem domluvený, že když se mi podaří dát auto dohromady, udělají nám dodatečnou přejímku. Když projdeme, jsme připraveni vrátit se do závodního režimu. Auto je tři sta kilometrů daleko, směrem na Rijád. Musíme se tam vrátit a pokusíme se ho odtud dostat. Bude to takové dobrodružství,“ dodává Zapletal.

Miroslav Zapletal ve čtvrtek cíl neviděl. Foto: Offroadsport

 

V kategorii automobilů už tak nyní bojují o umístění v celkovém pořadí jenom dva Češi – Martin Prokop a Tomáš Ouředníček. Zatímco první jmenovaný se nachází na průběžné páté pozici, Ouředníček je čtyřicátý sedmý.

Zdroj: Offroadsport, úvodní foto: Offroadsport