Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Zapletal v cíli hořel

Zapletal v cíli hořel

Jinak to bylo bezproblémové úterý

Úterní etapa Rallye Dakar skončila pro Miroslava Zapletala dvacátým místem. V celkovém pořadí se jezdec stáje Offroadsport posunul z dvacáté první pozice na devatenáctou.

„Byly tam pěkné hromádky písku. Počasí bylo trochu složitější, protože foukalo a vrcholy dun tak byly špatně čitelné. Jinak to ale byla hodně příjemná etapa. Půlka byla rychlá, půlka pomalá. Dojeli jsme do cíle a nemuseli jsme zastavovat. Šedesát kilometrů před cílem jsem ale cítil, že se něco děje. Auto divně vibrovalo. Naštěstí jsme ale nezastavili a zásadně neztratili. Třetí den nemá cenu koukat na výsledky. Je potřeba neudělat velkou chybu,“ shrnul Zapletal své úterní vystoupení.

Během etapy českého závodníka a jeho spolujezdce Marka Sýkoru žádné vážné potíže nepotkaly. Po průjezdu cílem se ale ukázalo, že Zapletalova předtucha, kterou měl šedesát kilometrů před cílem, byla správná.

„Měli jsme strašné štěstí. Dojeli jsme do cíle a pořadatel nás upozornil, že nám něco hoří vzadu. Byla to manžeta. Trochu nám chytlo auto, ale dalo se to petkou vody uhasit, takže to bylo bez problému. Po zařazení prvního rychlostního stupně jsem ale zjistil, že máme poloosu opravdu zničenou. Dojeli jsme akorát do cíle. Ale opravili jsme to a projeli jsme s touto poloosou i sto dvacet kilometrů dlouhým přejezdem,“ popsal Zapletal menší drama po dojezdu.

Účinkování Miroslava Zapletala ve třetí etapě Rallye Dakar mělo divokou tečku. Foto: Offroadsport

Zapletal, který závodí s vozem Ford 150 Evo, je momentálně v kategorii automobilů druhým nejlepším Čechem. Nejvýše zatím ve výsledkové listině z našich jezdců figuruje desátý Martin Prokop. Další Čech Tomáš Ouředníček je čtyřicátý šestý.

Zdroj a úvodní foto: Offroadsport