Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ouředníček ve čtvrtek konečně zažil bezproblémový den

Ouředníček ve čtvrtek konečně zažil bezproblémový den

Hodně si zapředjížděl

V úvodních čtyřech etapách letošního ročníku Rallye Dakar sužovaly Tomáše Ouředníčka a jeho spolujezdce Davida Křípala různé potíže. Ve čtvrteční páté etapě se již ale posádce stáje Ultimate Dakar problémy konečně vyhnuly. Celkově obsadila čtyřicáté místo.

„Dnes to byla opravdu výživná rychlostka. Velmi náročná a hodně dlouhá, ale užili jsme si to, protože auto bylo skvěle nachystané a dobře se s ním jelo. Startovali jsme hodně vzadu, takže před námi byla spousta bugin, kamionů a pomalejších aut. A hned po startu se pekelně prášilo, takže bylo velmi náročné předjíždět. Ovšem právě předjížděním jsme strávili většinu dne. Auto dneska poprvé na letošním Dakaru fungovalo perfektně bez zastavování a bez zásadních problémů. Sice se občas ozvou nějaké zvuky, ale to už snad budou jen drobnosti k vychytání při servisu,“ uvedl Ouředníček v cíli.

Tomáš Ouředníček se ve čtvrtek posunul na celkové 47. místo. Foto: Ultimate Dakar

Po čtvrteční rychlostní zkoušce se Ouředníček a Křípal posunuli v průběžném pořadí o čtyři pozice dopředu. Z padesátého prvního místa vyskočili na čtyřicáté sedmé.

Zdroj a úvodní foto: Ultimate Dakar