Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ouředníček byl málem vyloučen

Ouředníček byl málem vyloučen

Chyběly dvě minuty

Po komplikacích v úvodních dvou etapách letošního ročníku Rallye Dakar bylo pro Tomáše Ouředníčka stresující také úterý. Vše začalo hned ráno, kdy se mu kvůli problémům s řídící jednotkou, která Ouředníčka zlobila už v pondělí, nedařilo nastartovat svou Toyotu Hilux.

„Šel jsem se zeptat na časovou kontrolu, do kdy můžeme odstartovat do etapy. Dostali jsme k dobru dvacet minut, ale už nám běžela penalizace, že jsme nedodrželi náš čas startu. Už to vypadalo beznadějně, když mechanik David Borkovec vzal řídící jednotku, rozdělal ji a mravenčí prací tam našel spálenou část spoje. Pět minut před naším posledním termínem pro odjezd s pájkou v ruce v bivaku opravoval řídící jednotku. Když to dodělal, dali jsme ji zpátky a auto hned naběhlo. Prostě zázrak,“ popsal Ouředníček své první problémy.

To ale nebylo všechno. S potížemi se totiž český závodník musel potýkat také cestou na start etapy: „Najednou v GPS pípla odbočka, tak jsme na ni najeli, ale cesta nikam nevedla. Takže jsme se ztratili na přejezdu. V GPS byla chyba, ale nám to nikdo neřekl. Po návratu na hlavní cestu šel z auta obrovský dým. Zastavili jsme a dívali se na to, ale utíkal nám drahocenný čas. Zjistili jsme, že teče olej kolem filtru a stříká na motor i tlumiče. David (Křípal, spolujezdec – pozn. red.) opět svým optimismem zahnal chmurné myšlenky a pustili jsme se do díla a filtr utáhli,“ dodal Ouředníček.

Chybělo málo a pro Tomáše Ouředníčka letošní Rallye Dakar skončila. Foto: Ultimate Dakar

Na start nakonec český závodník se svým spolujezdcem dorazil dvě minuty před vypršením časového limitu. Během etapy pak s Křípalem jednou zastavili, aby zkontrolovali únik oleje a vody. Do cíle ale dorazili. Po penalizaci jedné hodiny a osmnácti minut obsadili padesátou pozici. Celkově se Ouředníček s Křípalem nacházejí na 46. příčce.

Zdroj a úvodní foto: Ultimate Dakar