Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ouředníček se opět posunul dopředu

Ouředníček se opět posunul dopředu

Po dojezdu musel hasit

Páteční šestá etapa letošního ročníku Rallye Dakar přinesla Tomáši Ouředníčkovi a jeho spolujezdci Davidu Křípalovi třicáté třetí místo. Díky tomuto výsledku se posádka stáje Ultimate Dakar opět posunula o něco výše v průběžném pořadí soutěže. Ze čtyřicátého sedmého místa poskočila na čtyřicáté třetí.

„Celá etapa byla složena z úseků s většími i menšími dunami a z poměrně rychlých písečných cest. Samotné duny byly celkem náročné, střídaly se různé obtížnosti včetně velmi zákeřných pasáží. Jsme rádi, že se nám dneska podařilo zajet slušný výsledek. Opět jsme startovali vzadu, takže to nebylo jednoduché. David zase odvedl perfektní navigátorskou práci. V okamžiku, kdy většina závodníků u jedné velké duny bloudila, poslal mě doprava, krásně jsme ji objeli a chytili povinný průjezdní bod. Ostatní to nevěděli,“ chválil Ouředníček v cíli svého parťáka.

Během etapy Ouředníčka s Křípalem žádné vážné potíže nepotkaly. Dramatickou situaci ale musela dvojice řešit po dojezdu. „Když jsme dojeli do cíle a zkontrolovali motorový prostor, zase jsme viděli plameny. Byl to malý oheň, ale dost nás vystrašil. Podruhé jsme na rallye použili hasící přístroj. Místní fanoušci nám s hašením pomáhali. Házeli jsme na to i písek a oheň rychle ustal,“ vylíčil nepříjemný zážitek Ouředníček.

Tomáš Ouředníček se po pátku posunul v celkovém pořadí o čtyři místa dopředu. Foto: Ultimate Dakar

Ouředníček s Křípalem se v páteční etapě letos poprvé umístili nejlépe z českých posádek. Martin Prokop s Viktorem Chytkou totiž skončili po technických potížích až čtyřicátí. Miroslav Zapletal již ve čtvrtek odstoupil.

Zdroj a úvodní foto: Ultimate Dakar