Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Prokopa třikrát zradila poloosa

Prokopa třikrát zradila poloosa

Do cíle musel být odtažen

Ve čtvrteční etapě Rallye Dakar se Martinu Prokopovi podařilo zajet pátý nejrychlejší čas. Na stejnou pozici se díky tomuto výkonu posunul také v průběžném pořadí. V pátek ale jihlavskému závodníkovi štěstí nepřálo.

„Šestá etapa byl úplný průšvih. Měli jsme dva defekty, což byla jenom časová ztráta. Bohužel jsme ale také přišli celkem o tři poloosy. Jednu jsme zvládli vyměnit, ale pět set metrů před cílem odešla třetí,“ uvedl Prokop.

Etapu jezdec stáje Benzina Orlen nakonec dokončil. Musel mu ale pomoci Jasír Sajdan, závodící s vozem Century CR6 týmu SRT Racing.

„S pomocí místních lidí jsme se nějak dostali přes dunu a ukecali jsme jednoho závodníka, aby nás odvezl do cíle na laně. Smůla se nám zase nalepila na paty, a to bohužel pořádně. Už jsme se těšili, že jsme v cíli, ale odešla nám třetí poloosa. Bohužel se to neobešlo bez požáru, takže jsme to museli hasit. Naštěstí jsme se dostali do cíle, ale je to špatné,“ dodal český závodník.

Šestá etapa nedopadla pro Martina Prokopa dobře. Foto: Benzina Orlen Team

V konečném pořadí etapy nakonec Prokop a jeho spolujezdec Viktor Chytka figurovali na čtyřicátém místě. Jejich ztráta na vítěznou posádku Carlos Sainz – Lucas Cruz činila téměř hodinu a půl. To pochopitelně zapříčinilo propad v průběžném pořadí. V něm nyní Prokopovi patří desáté místo.

Zdroj a úvodní foto: Benzina Orlen Team