Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Prokop si nedělní etapu neužíval

Prokop si nedělní etapu neužíval

Špatný rytmus a defekty

Po sobotním dni volna se v neděli vrátila zpět do akce Rallye Dakar. Na programu byla sedmá etapa. Pro Martina Prokopa skončila dvanáctým místem. V cíli jihlavský rodák radostí zrovna nezářil.

„Byl to spíš takový taktický výkon. Začalo se na písku, který nám ničí poloosy. Jel jsem pomalu a ten rytmus byl hrozný, takže žádná zábava. Snažili jsme se ale šetřit auto,“ uvedl jezdec stáje Benzina Orlen v cíli.

Radost Prokopovi jistě neudělaly ani dvě prasklé pneumatiky: „Vjeli jsme do kamení a krátce po sobě jsme udělali dva defekty. Při druhém začala guma hořet a museli jsme přeházet pneumatiky. Nechtěli jsme to dávat do auta, aby nechytlo. Ztratili jsme nějaký čas. Zbývalo dvě stě třicet kilometrů do cíle a měli jsme už jen jednu rezervu. Jel jsem proto opravdu pomalu a nebylo to vůbec nic hezkého. Neměl jsem vůbec dobrý pocit, až mi ze sebe bylo zle, jak jsem jel pomalu. Museli jsme to ale obětovat a dostat auto do bivaku,“ dodal.

Martin Prokop nebyl po nedělní etapě spokojen. Foto: Benzina Orlen Team

Na sedmou etapu letošního ročníku sice Prokop v dobrém vzpomínat nebude, i přesto se ale po ní posunul v průběžném pořadí nahoru. Nyní se nachází na deváté příčce.

Zdroj a úvodní foto: Benzina Orlen Team