Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ilott se sveze alespoň v pátek

Ilott se sveze alespoň v pátek

Ferrari mu nevzalo veškerou naději

Na sklonku loňského roku Callum Ilott posmutněl. Na rozdíl od svého velkého soupeře z F2 Micka Schumachera nesehnal angažmá ve formuli 1 a musel vzít zavděk postem testovacího jezdce Ferrari.

Scuderia však člena svého výchovného programu podle všeho nehodila přes palubu. „Čeká ho práce na simulátoru a kromě toho počítáme s jeho nasazením v několika pátečních trénincích,“ uvedl její šéf Mattia Binotto. „Máme eminentní zájem na jeho dalším závodnickém vývoji, podobně jako v případě Roberta Švarcmana.“ 

Callum Ilott během zkušebních jízd na okruhu ve Fioranu. Foto: Ferrari

Dvaadvacetiletý Brit se měl svézt už loni během VC Eifelu, extrémní nepřízeň počasí však tento záměr zhatila. Předpokládá se, že letos dostane stejnou šanci v některé z klientských stájí Ferrari, tedy v Alfě Romeo nebo Haasu.

S monopostem F1 tak získal určité zkušenosti jen během posezonních testů v Abú Zabí a nedávno na zkušebním okruhu ve Fioranu. Na něm absolvoval padesát kol, ovšem se starším vozem SF71H. Přesto byl navýsost spokojený: „Zase jsem seděl v pořádném autě. Lépe jsem se poznal s týmem a také se seznámil s prostředím, v němž se nyní budu pohybovat. Doufám, že do začátku oficiálního testování v Bahrajnu se už úplně aklimatizuji.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari