Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sestry Kolocovy míří z pouště na asfalt

Sestry Kolocovy míří z pouště na asfalt

Na Hungaroringu naskočí do Eset Cupu

Sezona začíná také pro účastníky okruhového seriálu Eset Cup Series. Mezi nimi nebudou tento víkend na Hungaroringu chybět ani jezdci týmu Buggyra Zero Mileage Racing.

Složení obou posádek je genderově vyvážené. O volant Mercedesu-AMG GT3 se podělí David Vršecký a Aliyyah Kolocová, do Renaultu Clio usednou Yasmeen Kolocová a Francouz Téo Calvet.

Obě sestry mají za sebou náročné testování speciálu Can-Am DV21 v Dubaji. „Holky dostaly zabrat, ale z toho co vím, se obě na závodění těší,“ potvrdil Vršecký. „Střídání pouště a okruhů má něco do sebe, jedeme si na Hungaroring pro dobrý výsledek.“ 

S cliem budou na Hungaroringu startovat Yasmeen Kolocová a Téo Calvet. Foto: Buggyra

Aliyyah pojede rovněž závody tahačů, s Yasmeen se pak budou střídat na voze Mercedes –AMG GT4,“ nastínil letošní strategii majitel stáje Martin Koloc. Vzápětí po maďarském podniku nabere kontejner s Mercedesem–AMG GT3 kurs Čína. „Poté, co se země otevře, nastoupí Aliyyah do šampionátu China GT. Bavili jsme se s Davidem o tom, jestli vzhledem k nabitému programu nehrozí ztráta motivace, a shodli se na tom, že nějaké rezervy tady jsou,“ konstatoval Martin Koloc. „Veškeré výsledky ukazují, že má potenciál na to se systematicky zlepšovat. V případě nutnosti zvolníme.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra