Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Buggyra testovala ve Francii

Buggyra testovala ve Francii

Závodní sezona pro ni začne už za měsíc

Tým Buggyra Racing pokračoval tento týden v přípravě na nadcházející truckerskou sezonu na okruhu ve francouzském Nogaru. Trojice Aliyyah Kolocová, Adam Lacko a Téo Calvet se věnovala především zkoušení závodní bionafty, která je pro letošní mistrovství Evropy předepsána. 

S bionaftou jako pohonnou hmotou pro závodní trucky zatím panuje spokojenost. Foto: Buggyra

Měli jsme obavy z vyšších teplot, ale auto jelo rychle, nekouřilo, pohoda. Prakticky se potvrdilo to, na co jsme přišli v Mostě. Bionafta s největší pravděpodobností neomezí kvalitu závodění. Zafungovala i zlepšení motoru, na kterých jsme dělali,“ uvedl Lacko, který si pochvaloval příhodné počasí. „Řekl bych, že vyšlo takřka ideálně. Čím více toho mladí najezdí na mokru, tím lépe, navíc během jednoho dne testovali na dvou různých površích,“ konstatoval. „Trochu jsem Aliyyah i Téovi pomohl s nastavením. Nejdříve se na mě dívali lehce podezíravě, ale pak zajeli lepší časy a uznali, že to bylo ku prospěchu věci.

Exmistr Evropy se poprvé na start postaví 12. června na Hungaroringu, jeho kolegové už o týden dříve při úvodním klání francouzského šampionátu na trati Charade u Clermont-Ferrandu.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra