Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Calvet byl v Clermont-Ferrandu neporazitelný

Calvet byl v Clermont-Ferrandu neporazitelný

Kolocová nejlepší mezi mladými

Buggyra Racing zahájil letošní truckovou sezonu úspěšnou účastí na podniku francouzského národního šampionátu. Jeho dějištěm se stala trať Charade nedaleko Clermont-Ferrandu.

Téo Calvet nepoznal přemožitele a zvítězil ve všech vypsaných čtyřech jízdách. Aliyyah Kolocová potom třikrát triumfovala v kategorii mladých jezdců.

Aliyyah Kolocová (vlevo) a Téo Calvet s kolekcí získaných trofejí. Foto: Buggyra

Víkend, ve kterém jsem vyhrál všechno, co se dalo, se hodnotí hezky. Na druhou stranu David Vršecký vždycky říká, že nejdůležitější je pocit z vlastního výkonu. A můj po Charade je takový, že mám rezervy. Jsem hodně zvědav na analýzu dat,“ konstatoval Calvet.

Stanoveného cíle dosáhla také šestnáctiletá Aliyyah. „Jsem asi lehce zaujatý, ale nevím, co bych jí vytknul. I když závodění na okruzích je o něčem úplně jiném, svým způsobem se už připravujeme na Dakar. Na něm je nejdůležitější pokud možno co nejlépe dojet a každou etapou budovat základnu pro další posun,“ uvedl otec a stájový šéf v jedné osobě Martin Koloc.

Výsledky:

1. závod: 1. Téo Calvet (F, Team Buggyra Racing, Freightliner Buggyra), 2. Anthony Janiec (F, Team Lion Truck Racing, MAN TGS) +0,763, 3. Thomas Robineau (F, Team Robineau, MAN TGX) +13,050...5. Aliyyah Kolocová (UAE, Team Buggyra Racing, Freightliner Buggyra) +17,465.

2. závod: 1. Téo Calvet (F, Team Buggyra Racing, Freightliner Buggyra), 2. Anthony Janiec (F, Team Lion Truck Racing, MAN TGS) +5,912, 3. Ivan Rodrigues (F, Team Luxosport, MAN TGS), +23,447, 4. Aliyyah Kolocová (UAE, Team Buggyra Racing, Freightliner Buggyra) +27,792.

3. závod: 1. Téo Calvet (F, Team Buggyra Racing, Freightliner Buggyra), 2. Anthony Janiec (F, Team Lion Truck Racing, MAN TGS) +0,857, 3. Aliyyah Kolocová (UAE, Team Buggyra Racing, Freightliner Buggyra) +24,123.

4. závod: 1. Téo Calvet (F, Team Buggyra Racing, Freightliner Buggyra), 2. Anthony Janiec (F, Team Lion Truck Racing, MAN TGS) +2,693, 3. Yorick Montagne (F, Team Aravi, Renault Trucks T) +19,247, 4. Aliyyah Kolocová (UAE, Team Buggyra Racing, Freightliner Buggyra) +24,222.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra