Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buggyra zahajuje boj o titul mezi těžkotonážníky

Buggyra zahajuje boj o titul mezi těžkotonážníky

Na Hungaroringu startuje ME tahačů

Na Hungaroringu o tomto víkendu začíná další ročník okruhového mistrovství Evropy tahačů. Mezi šestnácti přihlášenými je i trojice, reprezentující tým Buggyra Racing – Adam Lacko, Téo Calvet a Aliyyah Kolocová.

Adam zabojuje tradičně o titul. V nabité konkurenci to bude mít vedle Hahna, Albaceteho a Kisse těžké, ale má na to vyhrát. Je to zkušený jezdec, klidná síla. Téo minulý týden v Clermont-Ferrandu ukázal, že dokáže útočit na elitní šestku. Aliyyah se bude v první řadě učit, cílem jsou časy na úrovni nejrychlejší desítky a nějaké body,“ uvedl šéf stáje Martin Koloc. „Trochu neskromně si troufám říct, že první vítězství na diplomatickém poli jsme zaznamenali ještě před zahájením šampionátu. Když jsme před lety přišli v truckracingu s ekologickým programem, považovali nás za snílky. Letos bude veškeré palivo pocházet z obnovitelných zdrojů.“ 

O první letošní evropské body budou usilovat (zleva) Téo Calvet, Aliyyah Kolocová a Adam Lacko. Foto: Buggyra

Do souběžně probíhajícího Poháru konstruktérů je přihlášena dvojice Lacko – Calvet. „Pokud nevyhrajeme, nebude se jednat o konec světa, ale proč neudělat všechno možné pro prvenství,“ prohlásil Koloc. „Titan ovšem disponuje sestavou Albacete a Kiss, vlastnící dohromady pět kontinentálních primátů. To asi hovoří za všechny komentáře. Jsem docela zvědavý na to, jakým směrem se bude soutěž ubírat.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra