Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Lacko na úvod třikrát třetí

Lacko na úvod třikrát třetí

Evropský šampionát tahačů začal na Hungaroringu

Adam Lacko se usadil po úvodním podniku ME tahačů na Hungaroringu na celkovém druhém místě. Nejúspěšnějším borcem se na trati nedaleko maďarské metropole stal nečekaně Němec Sasha Lenz.

Úzký okruh týmu Buggyra nikdy příliš neseděl a potvrdilo se to i nyní. Průběh víkendu navíc poznamenala těžká nehoda Dteffena Faase ve druhém sobotním závodě, po níž bylo toto klání anulováno.

Nemám důvod k přehnanému jásotu, ale ani ke skepsi. Pokaždé jsem dojel na bedně, celkově jsem druhý, ztráta osmi bodů na Sashu Lenze je vzhledem k okolnostem přijatelná,“ zhodnotil výsledky třikrát třetí Lacko, který jako jediný z účastníků ani v jednom případě nechyběl na pódiu.. „Měli jsme problémy s trakcí. V neděli jsem pobavil diváky hezkým soubojem se Steffi Halmovou, která předvedla totální a nakonec úspěšnou defenzívu. Nechci, aby to znělo jako výmluva, ale bod mi za větší strkanici nestál.“ 

 

Lacko na stupních vítězů po prvním závodě ve společnosti druhého Hahna a vítěze Lenze. Foto: Buggyra

Další člen stáje Buggyra Racing Téo Calvet vybojoval deset bodů. „Skoro vždycky jde všechno vyřešit lépe, ale se svým výkonem nejsem nespokojený,“ konstatoval.

Aliyyah Kolocová sice neskórovala, podle jejího mentora Davida Vršeckého ovšem odvedla výkon na hranici možností: „Hungaroring je hodně těžký a komplikovaně se na něm předjíždí, takže Aliyyah nemohla plně využít potenciálu auta.

V Poháru konstruktérů patří Buggyře, konkrétně dvojici Lacko – Calvet, průběžná čtvrtá příčka, na vedoucí duo Kiss – Albacete nicméně ztrácí pouhých devět bodů.

Výsledky:

1. závod: 1. Sascha Lenz (D, MAN, Löwen Power), 2. Jochen Hahn (D, Iveco, Die Bullen von Iveco), +9,917, 3. Adam Lacko (CZ, Freightliner, Buggyra Racing) +10,783...10. Téo Calvet (F, Freightliner, Buggyra Racing) +42,814, 11. Aliyyah Kolocová (CZ, Freightliner, Buggyra Racing) +51,693.

2. závod: anulován

3. závod: 1. Norbert Kiss (H, MAN, Team Titan), 2. Sascha Lenz (D, MAN, Löwen Power) +8,097, 3. Adam Lacko (CZ, Freightliner, Buggyra Racing)...8. Téo Calvet (F, Freightliner, Buggyra Racing) +48,736, 12. Aliyyah Kolocová (CZ, Freightliner, Buggyra Racing) +1:06,090.

4. závod: 1. Norbert Kiss (H, MAN, Team Titan), 2. Stephanie Halmová (D, Iveco, Die Bullen von Iveco) +3,044, 3. Adam Lacko (CZ, Freightliner, Buggyra Racing) +3,300...7. Téo Calvet (F, Freightliner, Buggyra Racing) +18,720, 12. Aliyyah Kolocová (CZ, Freightliner, Buggyra Racing) +38,423.

Průběžné pořadí:1. Sasha Lenz 40, 2. Adam Lacko 32, 3. Norbert Kiss 30…8. Téo Calvet 10.

Zdroj Buggyra, úvodní foto: Buggyra