Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Aston Martin ulovil šéfdesignéra Alfy

Aston Martin ulovil šéfdesignéra Alfy

Green se posouvá na vyšší pozici.

Aston Martin upravuje strukturu svého technického managementu poté, co byl na úspěšném lovu v revíru konkurenční Alfy Romeo. Do Silverstone se ze Švýcarska stěhuje Luca Furbatto, který u Alfy zastával post šéfdesignéra. U týmu britské automobilky začne pracovat na nově vytvořené pozici konstrukčního ředitele.

Zároveň bylo oznámeno, že Andrew Green mění tabulku na dveřích své kanceláře. Místo technického ředitele nyní bude vyšším technickým ředitelem. Takový přesun obvykle znamená, že se technický guru stáhne z každodenního fungování týmu F1 a přesune se více do pozadí, kde bude mít čas pracovat na dlouhodobých projektech i dohlížet na projekty mimo programu F1.

"Přidávám se k projektu, který má všechny ingredience pro úspěch," řekla nová posila týmu. "Těším se na to, jak pomohu tento tým dostat na špičku našeho sportu."

Z tábora Aston Martinu bylo nedávno slyšet, že pokud do pěti let nezíská mistrovský titul, bude se to považovat za selhání. Nebylo oznámeno, zda Aston bude hledat náhradu na místo technického ředitele, nebo to tým posílen Furbattovým příchodem zvládne i bez něj, ale Green avizuje další příchody.

"Luca s sebou přináší zkušenosti nasbírané během více než dvou desetiletí ve sportu, i ve špičkových týmech F1," řekl nový vyšší technický ředitel. "Je to první z mnoha klíčových akvizic, které potřebujeme udělat, než se Aston Martin udomácní mezi top týmy."

Luca Furbatto, nový konstrukční ředitel týmu Aston Martin. Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin