Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen jel jako na kolejích

Verstappen jel jako na kolejích

Péreze mrzí kolize s Leclerkem.

Max Verstappen s přehledem zvítězil i ve druhém závodě na okruhu Red Bull Ring. Všechny zásluhy připisuje skvělým vlastnostem vozu RB16B.

"Určitě," odpověděl nizozemský závodník na otázku, zda teď jezdí v nejlepším voze, jaký mu kdy Red Bull dal. "Řekl jsem to i minulý víkend, ale dnes byl evidentně ještě lepší. Vyhrát domácí závod Red Bullu je prostě fantastické. Očekával jsem skvělé emoce, ale realita je ještě lepší. A vůz držel skutečně jako na kolejích. Jezdit v něm byla čistá radost a rychlost přitom byla výborná na obou směsích pneumatik."

Verstappen si dovolil i druhou zastávku v boxech, aniž přišel o vedení. Podle šéfa týmu nebylo primárním cílem získat takto i bod za nejrychlejší kolo závodu.

"Jednozastávková strategie s 25sekundovým náskokem a po tom, co se stalo v Ázerbájdžánu? Proč bychom to riskovali?" položil řečnickou otázku Christian Horner. "A všimli jsme si, že na pneumatice je malý zářez. Nic velkého, ale dalo nás to do pozoru."

Verstappen poprvé vyhrál tři velké ceny v řadě. Foto: Red Bull

Jeho týmový kolega hned na začátku závodu ztratil pozice, když se pokusil předjet Landa Norrise vnějškem zatáčky a ten ho, sice bez dotyku, nasměroval do štěrkové výjezdové zóny. Pérez si však potom nedal pozor a sám vystrčil do štěrku Charlese Leclerka. S dotykem. Dvakrát.

"To s Charlesem mě moc mrzí. To není můj styl závodění. Nepatřím k tomuto druhu jezdců" sypal si Mexičan popel na hlavu po závodě, ve kterém i kvůli dvěma pětisekundovým penalizacím obsadil až šesté místo.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull