Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappenovi soupeři se vůbec nepřiblížili

Verstappenovi soupeři se vůbec nepřiblížili

Péreze trápí nemoc.

Max Verstappen vyhrál pátý závod v řadě, přičemž od začátku sezony vítězí pouze Red Bull. Včera si Nizozemec vybudoval 24sekundový náskok před Charlesem Leclercem, takže v závěru závodu mu Red Bull ještě v pohodě přezul pneumatiky, aby si on pohodlně připsal i bod za nejrychlejší kolo závodu. V cíli se smál z novinových článků a prohlášení o tom, jak konkurenti díky vysokému vývojovému tempu a napodobování dohánějí rychlost jeho vozu.

Dost se toho popsalo, ale některé víkendy prostě jsou silnější a jiné slabší. Pro mě Montreal nebyl fantastický, ale tady to bylo fantastické a odstup od konkurence byl větší,“ přiznal Verstappen. „Nejdůležitější pro mě bylo první kolo. Po něm jsme si už jeli vlastní závod. Nezajeli jsme na výměnu pneumatik během virtuálního safetycaru, raději jsme se drželi naší strategie, což se nám vrátilo v podobě ideálního využití životnosti pneumatik.

Verstappen už nevidí důvod popírat dominanci svého týmu. Foto: Red Bull

Sergiu Pérezovi to opět moc nevyšlo. Bere body za třetí místo. Ve stejném voze, který byl ve Verstappenových rukou neporazitelný, byl on poražen i Charlesem Leclercem. Tentokrát má vysvětlení, že je od středy nemocný. Ovlivnilo to celý jeho víkend, počínaje páteční kvalifikací. Že se včera dostal z 15. místa na třetí je pak vlastně úspěchem.

"Pro mě osobně to byl mimořádně náročný víkend," řekl Mexičan. „Jsem opravdu hodně nemocný. Vysoké teploty, žádný spánek. Tým mi pomohl dostat se před soupeře pomocí fantastické strategie a vůz svou úžasnou rychlostí.

Pérez dále zmínil, že pouze doufá, že do dalšího víkendu vyzdraví, protože se pojede na rychlém a fyzicky náročném okruhu Silverstone.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull