Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc nabral sebejistotu

Leclerc nabral sebejistotu

Sainz to s ní přehnal.

Kvalifikace po pouze hodinové přípravě v jednom tréninku nechala včera opět vyniknout talent Charlese Leclerka. Týmového kolegu nechal daleko za sebou, v těsném boji o setiny sekundy porazil oba soupeře z týmu McLaren a poté, co byl Sergiu Pérezovi vymazán čas posledního kola, dokonce obsadil čtvrté místo na startu sprinterského závodu.

"Měli jsme velmi málo času na přípravu, o to byla kvalifikace složitější," řekl jezdec Ferrari. "První část kvalifikace byla v pohodě, věřil jsem si. Druhá část pak neproběhla tak, jak jsem si představoval, ale ve Q3 jsem v sobě opět našel sebejistotu a ve voze poslední kousek rychlosti. Čeká nás sprint a vlastně nikdo neví, co má od něj očekávat. Prostě se budeme snažit o co nejlepší výsledek. Ještě máme před sebou jeden trénink, musíme ho dobře využít."

Carlos Sainz držel s týmovým kolegou krok v tréninku i během větší části kvalifikace, ale koncovka mu nevyšla.

"S dnešní kvalifikací nemohu být spokojen," řekl Španěl v pátek večer. "Měl jsem pocit, že vozu rozumím a s přibývajícími koly v kvalifikaci rostla i moje sebedůvěra. V posledním kole jsem však udělal pár menších chyb a nedostal jsem se ani na úroveň kola ze Q2. A dnes se počítala každá desetinka, nakolik to byla mimořádně vyrovnaná kvalifikace. Ve sprinterské kvalifikaci budeme mít možnost zlepšit naši pozici před startem velké ceny. Víkend ještě zdaleka nekončí."

Ze včerejšího boje vyšel Leclerc jako vítěz druhé ligy. Foto: Ferrari

Zdroj: f1i, úvodní foto: Ferrari