Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari teď chybí závodní rychlost

Ferrari teď chybí závodní rychlost

Po pátku musí vůz upravit

Charles Leclerc se sice v obou včerejších trénincích dostal na přední místa tabulky nejrychlejších časů, večer však nebyl vozem nijak nadšený. Důvodem byla jeho nestabilita v delších stintech, pravděpodobně způsobena rychlým opotřebením pneumatik. Ferrari nejspíš ve snaze snížit aerodynamický odpor vozu a zlepšit rychlost na jedno kolo zašlo příliš daleko. Dnes bude muset část této rychlosti obětovat ve prospěch vyššího aerodynamického přítlaku.

"Závodní rychlost dnes nebyla vůbec dobrá," řekl monacký závodník v pátek večer. "Kvalifikační rychlost je vlastně lepší, než jsme očekávali. S tou bychom byli spokojeni. Jenže jsme s úrovní přítlaku zašli příliš do extrému. Zdá se, že v kvalifikaci by to fungovalo, jenže v závodě bychom měli problém. Musíme se ještě podívat na data a rozhodnout se. Máme čas udělat mnoho změn. Zjistíme, kolik bychom mohli obětovat z kvalifikační rychlosti, abychom měli lepší tempo v závodě.

Vůz byl těžce ovladatelný a bylo velmi, velmi obtížné nedopustit se jezdecké chyby. Rozhodně budeme muset udělat změny. Odjet s takovým vozem celý závod by bylo mimořádně náročné."

Ferrari musí spoléhat na data z Leclerkova vozu, jelikož Sebastian Vettel zažil otřesný pátek. V prvním tréninku vůbec nezajel měřené kolo, vyřadilo ho selhání chladiče. V druhém tréninku pro změnu neposlouchal plynový pedál, takže absolvoval pouze 23 kol a v tabulce nejrychlejších dosažených časů je čtyřnásobný šampión třetí od konce.

Dobré umístění v tréninku může klamat. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ