Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton a Vettel kritizují Orbána

Hamilton a Vettel kritizují Orbána

Oba podporují práva LGBTQ+ osob.

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel, dva závodníci s jedenácti mistrovskými tituly, se v Maďarsku jasně a tvrdě postavili proti zákonům namířeným proti LGBTQ+ komunitě. Německý závodník se v padoku a v blízkosti okruhu pohyboval v teniskách s duhovou tématikou.

"Podle mě je pro zemi Evropské unie zahanbující, mít takové zákony nebo o nich hlasovat," citují otce tří dětí noviny Kölner Express. "Každý by měl mít svobodu dělat to, po čem touží. To je můj odkaz. Všichni máme možnost poučit se raději z chyb minulosti a nechápu, proč někdo není schopen pochopit, že každý by měl mít svobodu dělat co má rád a milovat koho miluje. Takto je to v souladu s principem žij a nech žít. My zde samozřejmě nejsme na to, abychom psali zákony, ale myslím, že bychom měli vyjádřit podporu těm, kterých se tyto zákony budou týkat."

Hamilton, otevřeně se hlásící ke křesťanské víře, označil nové maďarské zákony nařizující ukrývat před dětmi existenci LGBTQ + osob za "nepřijatelné, zbabělé a pomýlené".

"Každý člověk si zaslouží osobní svobodu, a to bez ohledu na to, koho miluje nebo jak se identifikuje," řekl Brit. "Vyzývám Maďary, aby v nadcházejícím referendu hlasovali za ochranu práv LGBTQ+ komunity. Teď potřebuje jejich podporu více než kdykoliv předtím."

Německou vlajku nahradila duhová, stejně jako loni v Turecku a v Bahrajnu. Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, Kölner Express, úvodní foto: