Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris nechce slyšet, že byl blízko

Norris nechce slyšet, že byl blízko

Ricciardo také zuřil.

Lando Norris byl včera mimořádně blízko zisku třetí startovní pozice. Za Maxem Verstappenem zaostal o 0,023 sekundy, takže byl opravdu blízko. Pokud ho ale potkáte, raději mu tato slova neříkejte.

"Nenávidím slova "velmi blízko". V mých uších to zní jako: "Nezvládl jsi to!" Jsem spokojený. Máme lepší místa než minulý víkend a už se těším na závod, více než obvykle. Takže to vypadá na dobrý víkend, ve kterém můžeme hodně získat. Ale neurvat si to třetí místo, to je naprd. To by se mi líbilo mnohem více. A vůz byl schopen zajet ještě o trochu lepší kolo. Snad to napravím v závodě," doufá britský závodník.

McLaren je na rychlé trati v Monze mimořádně konkurenceschopný, což svým pátým místem potvrdil Daniel Ricciardo. A velmi dobrou zprávou pro něj je, že za týmovým kolegou tentokrát zaostal pouze o pár tisícin sekundy, takže byl také mimořádně blízko k poražení Verstappena jezdícího ve špičkovém voze Red Bullu.

"Nestává se každý den, že dostanete šanci porazit Maxe, lídra šampionátu a získat pro sebe třetí místo," řekl Australan. "Chyběly mi nějaké dvě setiny, nevím přesně, ale velmi, velmi malá ztráta. Jsem naštvaný. A zuřil jsem i za volantem.

S vozem jsem se pral. Věděl jsem, že poslední sektor mohu zajet lépe. Po prvních dvou to bylo hodně těsné, tak jsem se pokusil v posledním vytáhnout eso. Myslel jsem, že to bude stačit. Když mi (závodní inženýr) Tom (Stallard) oznámil, že mám páté místo a jaké byly rozdíly, skutečně jsem zuřil. Musím se ovládnout a svůj vztek chytře využít ve sprintu."

Navzdory skvělému kvalifikačnímu výsledku nebyl ani jeden z jezdců McLarenu zcela spokojený. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: McLaren