Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

IndyCar zveřejnila kalendář na sezonu 2022

IndyCar zveřejnila kalendář na sezonu 2022

Začne už na konci února.

Sedmnáct závodů na šestnácti tratích, začátek už poslední únorový víkend, konec pak v polovině září – tak ve zkratce bude vypadat příští ročník IndyCar Series. IndyCar kalendář zveřejnila krátce před předposledním závodem letošní sezony, který se jede na okruhu Laguna Seca Raceway – právě tam má příští ročník skončit.

Zatímco letošní sezona měla začít 7. března, reálně to kvůli covidu bylo ještě o celý měsíc později, ta příští začne ještě v únoru, konkrétně 27. února na městském okruhu v St. Petersburgu. Pak ale následuje dlouhá pauza a další závod je na programu 20. března, kdy IndyCar zavítá na ovál v Texasu.

Městský okruh v Long Beach, letos kvůli covidu přeložený na konec sezony, přivítá IndyCar 10. dubna. První květnový den se pak piloti utkají v Alabamě na okruhu Barber Motorsports Park.

Silniční okruh uvnitř Indianapolis Motor Speedway čeká na jezdce 14. května, další víkend je na programu kvalifikace na Indy500 a 106. ročník slavného závodu pak připadne na 29. května.

Všechny tyto závody mají jedno společné – odvysílá je celoplošná stanice NBC. Na tu připadne celkem 14 ze 17 závodů, které nás čekají příští sezonu. Pro IndyCar to tak bude nejlepší prostor, jaký v televizi dostane. Na kabelovce skončí dva závody. Konkrétně hned ten, který následuje po Indy500 – městský závod v Detroitu 5. června (druhý je ovál v St. Louis, závod v Torontu pak bude dostupný jen pro předplatitele streamovací služby Peacock). Oproti předchozím sezonám se ale na Belle Isle piloti utkají jen jednou.

O týden později následuje závod na Road Americe. Velmi nabitý bude program v červenci. První červencový víkend se série podívá na okruh Mid-Ohio Sports Car Course. Pak 17. července se snad po dvou letech, kdy závod zrušil covid, vrátí do Toronta.

Další víkend nás čekají hned dva závody – oba na oválu v Iowě, který je jedinou novinkou v kalendáři. Poslední červencový víkend pak následuje druhý závod na okruhu uvnitř Indianapolis Motor Speedway.

Závod v Nashvillu 7. srpna uzavírá náročnou sérii pěti závodů během čtyř po sobě následujících víkendů, která začne v Torontu. V srpnu pak ještě 20. následuje závod na oválu v St. Louis.

Sezona pak skončí podobně jako ta letošní – 4. září uvítá IndyCar Portland International Raceway a o týden později 11. září již zmíněná Laguna Seca.

Kalendář sezony 2022:

27. 2. – Ulice St. Petersburgu
20. 3. – Texas Motor Speedway
10. 4. – Ulice Long Beach
1. 5. – Barber Motorsports Park
14. 5. – Indianapolis Motor Speedway (okruh)
29. 5. – 106th Indianapolis 500
5. 6. – Raceway at Belle Isle
12. 6. – Road America
3. 7. – Mid-Ohio Sports Car Course
17. 7. – Ulice Toronta
23. 7. – Iowa Speedway – 1. závod
24. 7. – Iowa Speedway – 2. závod
30. 7. – Indianapolis Motor Speedway (okruh)
7. 8. – Ulice Nashvillu
20. 8. – World Wide Technology Raceway
4. 9. – Portland International Raceway
11. 9. – WeatherTech Raceway Laguna Seca

 

Zdroj: IndyCar, úvodní foto: IndyCar