Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

IndyCar zveřejnila kalendář na sezonu 2023

IndyCar zveřejnila kalendář na sezonu 2023

Přináší jen kosmetické změny

IndyCar tento týden zveřejnila kalendář na příští ročník. Oproti tomu stávajícímu přináší jen drobné změny. Některé závody se o týden posunuly, druhý závod v Indianapolisu je pojede až v srpnu místo v červenci. Největší změnou, ale tou již dopředu avizovanou, je pak přesun závodu v Detroitu z parku na ostrově Belle Isle do centra města, kde se před lety se závoděním v ulicích Detroitu začínalo.

Sezona začne 5. března v ulicích St. Petersburgu. Oproti té letošní je to o týden později, letošní ročník na stejném místě začínal už poslední únorový víkend. Piloty pak ale čeká měsíční pauza, protože druhý závod pojedou až 2. dubna na oválu v Texasu. V dubnu stihnou odjet i závody v Long Beach (16. 4.) a na Barber Motorsports Parku v Alabamě (30. 4.).

Květen patří závodům v Indianapolisu, nejprve velké ceně (13. 5.), následované 107. ročníkem závodu 500 mil v Indianapolisu (28. 5.).

Hned následující víkend (4. 6.) se seriál přesune do Detroitu na městský okruh v centru metropole. V červnu pak následuje ještě oblíbený okruh Road America (18. 6.)

V červenci začíná pekelné tempo, ve kterém se ponese druhá polovina sezony. Nejprve se jezdci utkají na Mid-Ohio Sports Car Course (2. 7.), po týdenní pauze přijde jediný výlet mimo USA, kanadské Toronto (16. 7.), Hned následující víkend pak jsou na programu dva závody v Iowě (22. a 23. 7.)

V srpnu jsou na programu tři závody. Nejprve 6. 8. městský okruh v Nashvillu, hned o týden později se série vrátí na okruh v Indianapolisu (12. 8.). Poslední víkend v srpnu pak poslední závod na oválu – St. Louis (27. 8.).

Sezónu pak opět zakončí výlet na západní pobřeží USA – nejprve okruh v Portlandu (3. 9.) a o týden později vše vyvrcholí na okruhu Laguna Seca (10. 9.)

Celkem na piloty čeká sedm závodů na silničních okruzích, pět na městských a pět na oválech. Právě růst počtu oválů je to, co IndyCar usilovně řeší. Objevily se tak úvahy znovu obnovit závod v Richmondu, který se měl vrátit v roce2020, ale vše zmařil covid. Velký důraz IndyCar pak klade také na možnost, že by se opět závodilo na nejstarším závodišti na světě, Milwaukee Mile.

5. březen St. Petersburg, Florida (městský okruh)
2. duben Texas Motor Speedway, Texas (ovál)
16. duben Long Beach, Kalifornie (městský okruh)
30. duben Barber Motorsports Park, Alabama (silniční okruh)
13. květen Indianapolis Motor Speedway, Indiana (silniční okruh)
28. květen Indianapolis Motor Speedway, Indiana (ovál)
4. červen Detroit, Michigan (městský okruh)
18. červen Road America, Wisconsin (silniční okruh)
2. červenec Mid-Ohio Sports Car Course, Ohio (silniční okruh)
16. červenec Toronto, Kanada (městský okruh)
22. červenec Iowa Speedway, Iowa (ovál)
23. červenec Iowa Speedway, Iowa (ovál)
6. srpen Nashville, Tennessee (městský okruh)
12. srpen Indianapolis Motor Speedway, Indiana (silniční okruh)
27. srpen World Wide Technology Raceway, Illinios (ovál)
3. září Portland, Oregon (silniční okruh)
10. září Laguna Seca, Kalifornie (silniční okruh)

Zdroj: Původní článek redakce, úvodní foto: Penske Entertainment