Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sezona ještě nezačala a už se přesouvají závody

Sezona ještě nezačala a už se přesouvají závody

St. Pete a Long Beach mění datum

Zhruba dva měsíce zbývaly do startu letošního ročníku IndyCar Series, teď jsou to ale tři. Sezona měla začít 7. března na městském okruhu v ulicích St. Petersburgu, IndyCar ale ve středu oznámila, že závod byl přesunut na 25. duben.

„Není překvapením, že podnik takového rozsahu, který byl plánovaný na první víkend v březnu, stále ovlivňuje pandemie. Jsme rádi, že jsme ve spolupráci se starostou Rickem Krisemanem a promotérem Green Savoree Racing Promotions našli vhodnější datum, které umožňuje konsolidovat náš kalendář,“ uvedl prezident Penske Entertainment Corporation Mark Miles.

V minulých dnech se v USA spekulovalo také o přesunu závodu na Barber Motorsports Parku v Alabamě a to o jeden týden, z 11. na 18. dubna, ale IndyCar dnes potvrdila, že se má v Alabamě závodit 11. dubna a půjde o úvodní podnik letošní sezony.

Vloni na scénickém okruhu fanoušci závod neviděli. IndyCar kvůli pandemii nejprve zrušila úvodní čtyři podniky loňské sezony, následně závod v St. Petersburgu vrátila do kalendáře a udělala z něj finálové klání sezony.

I závod v Long Beach museli fanoušci v roce 2020 oželet. Foto: IndyCar

Ta i příští rok skončí na městském okruhu. Původně třetí závod letošní sezony v ulicích Long Beach se přesunul na 26. září. Sezona tak skončí třemi závody na západním pobřeží ve třech po sobě následujících týdnech – v Portlandu, na okruhu Laguna Seca a v Long Beach.

„Je důležité, že jsme Long Beach přesunuli a historie a tradice jednoho z nejdůležitějších závodů na klíčovém mediálním trhu mohou pokračovat. Navíc je to úžasná příležitost ukončit sezonu na třech ikonických okruzích. Myslíme si, že to bude jedna z nejvíce vzrušujících sezon. Stejně jako jsme to dělali v roce 2020, budeme dál monitorovat situaci okolo Covidu-19 a zůstaneme flexibilní, pokud jde o náš kalendář. Jsme odhodláni mít akcí nabitý a vzrušující ročník 2021,“ uvedl Miles.

Zdroj: IndyCar, úvodní foto: IndyCar