Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Příští sezona IndyCar skončí v Nashvillu

Příští sezona IndyCar skončí v Nashvillu

Pojede se na upraveném městském okruhu

V kalendáři IndyCar Series je teprve třetí rok, ale městský okruh v Nashvillu se teď dočká mnohem významnější pozice. Příští ročník v ulicích hlavního města country skončí. IndyCar a promotér závodu to oznámili ve čtvrtek na začátku letošního závodního víkendu v metropoli přezdívané Music City.

„Nashville a tým pořádající Big Machine Music City Grand Prix jsou připraveni hostit akcí nabitý program, který lidé nemohou zmeškat a který přetvoří finále sezony IndyCar Series a povýší jej na novou globální úroveň,“ řekl Mark Miles, prezident a výkonný ředitel společnosti Penske Entertainment Corporation, která IndyCar vlastní.

„Závod v Nashvillu příští rok bude oslavou nejtvrdšího a nejvyrovnanějšího motorsportu na zemi na inovativním a dechberoucím jevišti zahrnujícím jednu z nejvýznamnějších zábavních čtvrtí na světě,“ dodal Miles.

Budoucnost závodu v Nashvillu přitom ještě před pár týdny byla na vážkách. Trať, na které poslední tři sezony IndyCar závodí, totiž od příštího roku nebude moci využívat. Vede totiž i přes parkoviště u stadionu týmu NFL Tennessee Titans, kde je padok a veškeré zázemí. Jenže tým na parkovišti bude stavět nový stadion. Druhá překážka pak spočívala v tom, že ve stejné době, kdy se závod tradičně koná, budou příští rok v Paříži olympijské hry. Ty přenáší stejná stanice jako závody IndyCar a na závod by neměla prostor ve vysílacím čase, a ani personál, který by jej zajistil.

Tu druhou překážku odstranil přesun závodu na 13. – 15. září. Ten první problém pak vytyčení nového městského okruhu. Stejně jako ten současný využívá Most veteránů války v Koreji, ale zatímco dnes se závodí hlavně na východním břehu řeky Cumberland a na západním, přímo v centru města, leží jen krátká pasáž, nová trať bude ležet zejména na západním břehu a jezdit se bude přímo v centru po nejznámějších ulicích Nashvillu obsypaných bary a kluby. Na druhé straně mostu piloty čeká jen vlásenka a najdou tam také boxy s velmi neobvyklým tvarem pit lane.

Co se týče závodu na okruhu Laguna Seca v Kalifornii, kde již několik let šampionát vrcholí, Miles v Nashvillu potvrdil, že ten bude součástí kalendáře na příští sezonu. Podle webu Racer.com se ale přesune na začátek roku a vyplní mezeru mezi závody v St. Petersburgu a v Texasu v druhé polovině března.

Na budoucí okruh v Nashvillu se můžete podívat zde:

Zdroj: Původní článek redakce, úvodní foto: Penske Entertainment