Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lídr španělské F4 Van´t Hoff zvažuje přesun do FIA F3

Lídr španělské F4 Van´t Hoff zvažuje přesun do FIA F3

Rozhodne se v zimě

Dilano van´t Hoff letos zažívá svou premiérovou sezonu na scéně formulových závodů po přechodu z motokár. Nejprve se představil během zimy v arabskoemirátském šampionátu F4. Zde skončil druhý poté, co o jeden bod podlehl šampionovi Enzovi Trullimu, synovi bývalého pilota F1 Jarna. Momentálně směřuje jeho hlavní pozornost ke španělskému mistrovství F4. Zde závodí za tým MP Motorsport a dva podniky před koncem je blízko k titulu. Před druhým Sebastianem Øgaardem vede o 93 bodů.

Sedmnáctiletý Nizozemec zvažuje, že by se již po jedné sezoně v F4 přesunul příští rok do FIA F3. Definitivní rozhodnutí ale učiní až během zimy, kdy má v plánu zúčastnit se asijského šampionátu F3.

"Je to trochu komplikované. Přemýšlím o tom, že bych příští rok závodil v asijské F3 a uvidíme, jestli se mi tam povede dobře. Chci vidět, jestli jsem schopen příští rok závodit ve FIA F3. To by byl ideální scénář. Na asijské F3 je dobré, že se jí účastní mnoho zkušených jezdců, od kterých se mohu učit. Chci to vyzkoušet a zjistit, jestli s nimi dokážu závodit. Jestli ano, tak to zkusím a postoupím do F3, ale jestli ne, budu se raději ještě učit a zkusím to později,"
říká Van´t Hoff o svých plánech do budoucna.

 

Dilana van´t Hoffa bychom v příštím roce mohli vidět ve FIA F3. Foto: MP Motorsport


V letošním roce se sice Van´t Hoff soustředí zejména na F4, i vůz specifikace F3 už si ale vyzkoušel. Během posledního zářijového víkendu totiž nastoupil ve Valencii do podniku Formula Regional European Championship by Alpine, kde stejně jako ve španělské F4 hájil barvy MP Motorsportu. Zatímco v prvním závodě obsadil 20. příčku, ve druhém po kolizi se soupeřem nedojel.

Barvy MP Motorsportu letos ve FIA F3 hájili Victor Martins, Caio Collet a Tijmen van der Helm. Nejvíce se dařilo Martinsovi, který obsadil celkovou pátou příčku. Francouz celkem šestkrát vystoupil na stupně vítězů a při druhém závodě v Zandvoortu dokonce vyhrál. Collet skončil v šampionátu osmý se dvěma pódii na kontě. Van der Helmovi se vedlo o poznání hůře. Nezískal ani jeden bod a skončil na 26. příčce.

Zdroj: F1 Feeder Series, FORMULE.cz, úvodní foto: MP Motorsport