Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lídra arabskoemirátské F4 uvidíme ve Španělsku

Lídra arabskoemirátské F4 uvidíme ve Španělsku

Van´t Hoff se dohodl s MP Motorsportem

Během zimy můžeme Dilana van´t Hoffa vídat v arabskoemirátském šampionátu formule 4. Ten vyvrcholí během nadcházejícího víkendu v Dubaji a šestnáctiletý Nizozemec vstoupí do posledního podniku jako vedoucí muž průběžného pořadí. Nyní už Van´t Hoff ví také to, co ho čeká ve zbytku roku. Za stáj MP Motorsport bude závodit ve španělské F4. A i tam chce bojovat o nejvyšší příčky.

„Jsem velice šťastný, že budu moci svůj první opravdový rok v monopostech strávit u MP Motorsportu, který patří ve formuli 4 ke špičce (stáj účinkuje mimo jiné i ve formuli 2 nebo ve FIA F3 – pozn. red.) a ví, jak postavit vítězné auto. Rád bych s ním pokračoval ve vítězném tažení, které jsem zahájil již v arabskoemirátské F4. Čtyři z dosavadních pěti šampionů španělské F4 si dojeli pro titul s MP Motorsportem (v roce 2016 Richard Verschoor, v roce 2017 Christian Lundgaard, v roce 2018 Amaury Cordeel a loni Kas Haverkort – pozn. red.). Budu se snažit stát tím pátým,“ říká Van´t Hoff.

V arabskoemirátské F4 Van´t Hoff závodí za stáj Xcel Motorsport. Foto: Xcel Motorsport

Ve španělské F4 se nizozemský pilot znovu potká na dráze mimo jiné i s Enzem Trullim. Syn bývalého pilota formule 1 Jarna Trulliho také momentálně účinkuje v arabskoemirátském šampionátu a je Van´t Hoffovým největším konkurentem. Před posledním podnikem na něj ztrácí pouze jeden bod.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: Xcel Motorsport