Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Imola má smlouvu do roku 2025

Imola má smlouvu do roku 2025

Itálie získává výjimečné postavení.

Podle vyjádření lidí stojících za Velkou cenou Emilie-Romagni se Itálie dostává ve světě F1 do výjimečného postavení. Minimálně příštích několik let to bude jediná země, kde se za rok pojedou dvě velké ceny.

Již bylo oficiálně oznámeno, že Mezinárodní okruh Enza a Dina Ferrariových v kalendáři sezony 2022 nahradil VC Číny, která zůstává uzavřena před světem. Italský ministr zahraničí jako první prozradil, že Imola má nyní smlouvu na více let a kromě regionu Emilia-Romagna bude propagovat také značku "Vyrobeno v Itálii".

"Už je to jisté, Velká cena Made in Italy a Emilie-Romagni je oficiální součástí kalendáře sezony 2022," řekl Luigi Di Maio v rozhovoru pro Corriere dello Sport. "Podepsaná dohoda je do roku 2025. Itálie se stává jedinou zemí se dvěma velkými cenami F1. Bude se závodit v Monze i v Imole. Získáme prestiž pro celou Itálii, pro náš turismus i pro značku Made in Italy."

"Sen se stal skutečností," dodal Stefano Bonaccini, prezident regionu Emilia-Romagna. "Dne 24. dubna 2022 se uskuteční Velká cena Made in Italy a Emilia-Romagna, která vrátí Okruh Enza a Dina Ferrariových zpět, kam vždy patřil. Vyhověli jsme přání spousty fanoušků v Itálii i po celém světě."

Aby Itálie vyprodalo vstupenky na oba závody, bude nejspíš potřebovat vzestup Ferrari. Maranello věří, že se do bojů o tituly vrátí příští rok. Foto: Aston Martin

Zdroj: Corriere dello Sport, úvodní foto: Mercedes