Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Leclerc byl příliš chamtivý

Leclerc byl příliš chamtivý

Ferrari ho nebude kárat.

Scuderia Ferrari má po letech opět vůz schopen vyhrávat závody, ale při prvním představení na domácí půdě se moc nepředvedla. Jednak rychlostně nestíhala Red Bullu a oba jezdci se během víkendu dopustili drahých chyb. Charles Leclerc včera ztratil kontrolu nad vozem při přeskočení obrubníku. Nebylo by se to stalo, kdyby přijal porážku nejen ze strany Maxe Verstappena, ale také Sergia Péreze, kterého v tu chvíli pronásledoval.

Zaplatil jsem za přehnanou chamtivost,“ uvědomuje si zpětně Monačan. „Je to strašná škoda. Jakákoli byla situace, to jsou pouze detaily, které jsou součástí závodění. Dostat se do hodin, to je to jediné, co se nemělo stát. Třetí místo bylo naším maximem v tomto závodě, na lepší umístnění jsme neměli rychlost. Jenže já jsem byl nenasytný a dost zbytečně zahodil sedm bodů. Vynasnažím se, aby se mi to už nestalo.

Šéf Scuderie odmítl veřejně litovat, že to jeho jezdec zkoušel, přestože Pérez se mu s již zahřátými pneumatikami opět vzdaloval a předjížděcí manévr nevypadal pravděpodobně.

Nikdy nebudeme litovat, že jsme jezdce hnali vpřed,“ prohlásil Mattia Binotto. „Součástí naší práce je balancovat na hraně. A chyby se stávají. Letošní vozy jsou na obrubnících tvrdší, takže i malé chyby mají velké následky. Ale ničeho nelitujeme. Rozhodnutí byla správná a dnes byl prostě výsledek jaký byl.

Carlos Sainz v neděli chybu neudělal. Nestihl. Snad jen jezdeckou chybu v páteční kvalifikaci a následné čtvrté místo na startu velké ceny lze spojovat s tím, že se po startu stal obětí postartovního chaosu za jeho zády.

První věcí, kterou po závodě udělal, bylo, že přišel k nám omluvit se mi. Mechanici byli zrovna se mnou, tak jsme mu rovnou všichni za to gesto poděkovali. Takže se na Daniela (Ricciarda) vůbec nezlobím. To se stává,“ řekl Španěl.

Tifosi nakonec odcházeli zklamaní. Foto: Ferrari

Zdroj: Sky, úvodní foto: Ferrari