Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc učinil jedno nesprávné rozhodnutí

Leclerc učinil jedno nesprávné rozhodnutí

Sainz se ani nesnažil a vůz ho překvapil.

Jednoznačně nejrychlejším jezdcem pátečního tréninku byl Charles Leclerc a Monačan byl první i v tabulce první části kvalifikace. Po dlouhé sérii incidentů a až pěti přerušeních červenou vlajkou se však z pole position radoval Max Verstappen z konkurenčního Red Bullu.

Takhle jsem si konec kvalifikace nepředstavoval,“ řekl Leclerc poté, co poslední rudý praporek předčasně ukončil jeho kvalifikační snažení. „Ale druhé místo na startu, to není tak špatné. Měli jsme náročné podmínky, hlavně na slickách, protože na trati zůstávaly louže. V první i druhé části kvalifikace jsem myslel pouze na postup do Q3. Odjel jsem, co jsem potřeboval a potom čekal.

Když to přišlo, zajel jsem jedno dobré kolo a další zahodil ve snaze pošetřit pneumatiky. Chtěl jsem dva pokusy v samém závěru kvalifikace, avšak červené vlajky mi to neumožnily. Proto jsem frustrovaný. Pouze Q3 byla důležitá a tam jsem udělal nesprávné rozhodnutí. Takový je život. Je to škoda, ale ještě není o ničem rozhodnuto. První den jsme byli konkurenceschopní, tak není důvod, proč bychom nemohli bojovat o vítězství.

Jeho týmovému kolegovi bude patřit desátá pozice, protože do finálové části kvalifikace postoupil, ale už se jí nemohl zúčastnit. Havaroval při opakovaném pokusu ve Q2, který nakonec ani nepotřeboval k postupu.

"Cílem bylo zajet pojistné kolo, blížil se déšť," vysvětloval pak Španěl. „Opravdu jsem si byl vědom toho, že jsem někde kolem prvního, druhého místa a nijak zvlášť jsem netlačil. Vůz mě v té zatáčce kompletně překvapil, nevešel jsem se do ní. Bylo to za náročných povětrnostních podmínek a dopustil jsem se jezdecké chyby, která mě vyjde draze. Alespoň že je před námi ještě sprint a teprve potom celý závod. Takže budu mít čas dostat se dopředu.

Ani jeden z vozů Ferrari včera nestihl předvést svoji skutečnou rychlost. Foto: Ferrari

Zdroj: f1i, úvodní foto: Ferrari