Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Leclerc spokojený, i když udělal chybu

Leclerc spokojený, i když udělal chybu

Sainz viní nedostatek kilometrů.

Jeden z jezdců Ferrari bude dnes startovat z druhé řady, zatímco druhý bude až v druhé polovině pole. Po kvalifikaci měl hlavu v smutku Carlos Sainz. Ze souboje s týmovým kolegou tentokrát vyšel jednoznačně poražen a pokud se potvrdí předpoklad, že se v Imole navzdory prodloužené zóně DRS nebude moc předjíždět, tak týmového kolegu dnes nejspíš nedožene. Pomoci by mu mohla strategie, jelikož bude startovat na nových pneumatikách a z poměrně výhodné jedenácté pozice.

"Popravdě řečeno, celý víkend cítím, že rychlost mám, ale nedokážu poskládat celé dobré kolo. Když mi průjezd zatáčkou vyšel, tak byl velmi dobrý, velmi rychlý, ale jinde jsem zase čas ztratil. Nikdy jsem netrefil všechny zatáčky. Takže jsem zklamaný, protože jsem mohl zajet i mnohem lepší kolo, kdybych odvedl lepší práci. Rozhodně jsem mohl být ve Q3," přiznává španělský závodník.

"Ale opět musím říct, že jsem v týmu ještě krátce, ještě si zcela nerozumím s naším vozem, nedokážu předvídat všechny jeho reakce, nedokážu jezdit na absolutním limitu a na této trati je to hodně vidět."

Charles Leclerc musí být se čtvrtým místem velmi spokojený. Porazil nejen týmového kolegu, ale i všechny konkurenty ze středu pole, hlavně z McLarenu a AlphaTauri. A to přesto, že ani on se nevyhnul jezdecké chybě.

"Vyšlo to, ačkoli popravdě, nejprve jsem byl frustrovaný chybou ve čtrnácté a patnácté zatáčce," řekl Leclerc. "Najel jsem na obrubník pod nesprávným úhlem a ztratil asi tak sedm, osm setin. Kvalifikace byla tak těsná, že jsem očekával, že mě to bude stát dvě, tři pozice. Ale nakonec je to čtvrté místo a třetí beztak nebylo v dosahu. Můžeme být spokojeni, ale nesmíme usnout na vavřínech, protože kluk, co tady seděl přede mnou (Lando Norris) zajel fantastické kolo."

Norris z McLarenu zajel čas, který by ho dostal na třetí místo, dokonce před Maxe Verstappena, kdyby mu nebyl vymazán z důvodu nerespektování hranic trati, přičemž o vymazání rozhodovaly centimetry.

Leclerc nejrychlejší ze středu pole, Sainz ani nepostoupil do finále. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Ferrari