Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull zná recept na úspěch

Red Bull zná recept na úspěch

Verstappen po závodě obhajoval Leclerca.

Max Verstappen vcelku pohodlně vyhrál Velkou cenu Emilie-Romagni, režisér televizního přenosu si ho sotva všiml při protnutí cílové čáry. Záda mu z dálky kryl Sergio Pérez, který téměř celý závod držel za svými zády Charlese Leclerca. Téměř celý, protože v závěrečné honbě na Péreze se závodník Ferrari dopustil jezdecké chyby, která ho stála spoustu času a v cíli byl nakonec až šestý.

Taková chyba se snadno stane. Tlačil na pilu, chtěl bojovat s Checem. Teď mu to musí být líto. Nikdo mu nemusí říkat, že je to škoda, vždyť on to ví. Jenže sezona je dlouhá. Ano, dohnali jsme značnou část bodové ztráty, jenže tak tomu už je. Přece to neudělal schválně,“ hájil Verstappen soupeře, se kterým si jinak dobře rozumí.

Moc dobře si nerozuměl se svým loňským rivalem, Lewisem Hamiltonem, kterému ale včera nadělil celé kolo.

Tak to prostě je. Od začátku roku jsou pomalí, takže mě to nijak nepřekvapilo.

Pérez je rád, že Red Bull měl skvělou bodovou sklizeň i v Poháru konstruktérů, kde je nyní, navzdory třem odstoupením, na druhém místě za Ferrari. A ani ne s velkou bodovou ztrátou.

Double za takových podmínek, to je skvělý týmový výsledek,“ nechal se slyšet Mexičan. „Bojoval jsem s Leclercem, místy to bylo hodně intenzivní, ale měl jsem to pod kontrolou. K poslednímu souboji došlo po výměně pneumatik, kdy jsme bojovali jeden proti druhému a zároveň se zahříváním pneumatik. Nejdůležitější bylo neudělat chybu. Za takových podmínek není snadné udržet vůz na trati.

A v čem bylo tajemství úspěchu podle Christiana Hornera?

Pneumatiky mají jasně dané provozní okno a my jsme se do něj díky dobrému nastavení tento víkend dokonale strefili,“ prohlásil šéf týmu Red Bull. „Bylo zřejmé, že Charlese včera i dnes omezovaly přední pneumatiky, zatímco my jsme našli výborný kompromis.

Pérez si opět více upevnil pozici v týmu. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull