Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen vykročil správnou nohou

Verstappen vykročil správnou nohou

Víkend je však teprve na začátku.

Max Verstappen je samozřejmě rád, že byl včera nejrychlejší a v dlouhé, vleklé kvalifikaci si mezi rudými vlajkami vyjel pole position. Je to však pouze první místo na startu dnešního sprintu a teprve zítra se pojede velká cena. Verstappen má tedy více práce před sebou než za sebou a zatím mu asi největší radost udělal samotný fakt, že vůz Red Bullu je rychlý a snadno řiditelný i na Mezinárodním autodromu Enzo e Dino Ferrari.

Dnes to bylo dost náročné,“ řekl úřadující šampion po vystoupení z vozu. „Chvíli bylo sucho, chvíli pršelo, strašně moc to klouzalo. Velkou výzvou pak bylo správné zahřátí pneumatik. Měli jsme horké chvilky. Opravdu dlouhá kvalifikace, ale s dobrým koncem. Z pole position mám velkou radost. Sobota a neděle budou odlišné, očekáváme změnu počasí, ale do víkendu jsme vykročili správnou nohou. Tato trať je úžasná a jezdce trestá za jeho chyby. Jezdecká chyba nejednou vede až k nárazu do bariéry. Tak to máme rádi, máme rádi tvrdé, náročné výzvy.

Pole position přitom mohla být v ohrožení. Nejlepší čas Verstappen zajel v kole, ve kterém pod žlutými vlajkami projel kolem odstaveného vozu Alfa Romeo. Už první kamerový záznam však ukázal, že jezdec Red Bullu sundal v daném místě nohu z plynového pedálu a vzdal se tak dobrého sektorového času. Pouze kombinace změn počasí a přerušení kvalifikace způsobila, že i takové kolo stačilo k zisku pole position.

Verstappen měl dostatek rychlosti i štěstí. Foto: Red Bull

Zdroj: f1i,úvodní foto: Red Bull