Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas bude opět bojovat s novým motorem

Bottas bude opět bojovat s novým motorem

Mercedes pořád hledá řešení problému.

Hned tři jezdci dostali v USA nový motor Mercedesu a musí tedy počítat se ztrátou míst na startu. O Sebastianu Vettelovi jsme již informovali, novou pohonnou jednotku má také George Russell a Mercedes oznámil, že nový motor opět dostal i Valtteri Bottas. Pro finského závodníka je to již třetí nový motor za čtyři víkendy. V jeho případě se skutečně jedná pouze o spalovací motor, takže na startu klesne o pět míst.

"Škoda, že musíme přijmout trest, ale aspoň to bude menší trest než v minulých závodech," nechal se slyšet Bottas, kterému patřilo nejrychlejší kolo včerejšího prvního tréninku. "Bude to o pět míst, takže ještě můžu mít dobrý výsledek."

Šéf jeho týmu naznačil, že Mercedes takto hledá řešení technického problému zkracujícího životnost letošního motoru.

"Máme problém, ještě jsme ho neodstranili, ačkoli jsme mu již částečně porozuměli," řekl Toto Wolff. "Samozřejmě není dobré, že se staršími motory riskujeme odstoupení ze závodu. Tento rok máme problém se spolehlivostí, bude to šestý Valtteriho motor, což samozřejmě nebylo v plánu. Ale musíme hledat řešení, pořád nemáme stoprocentní odpověď. Jsme o krok blíže, ale sotva stíháme vyrábět motory, které potřebují i ​​naši zákazníci. Není to malý problém."

Bottas dostal šestý nový motor, tentokrát dostane nižší trest. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes