Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ztráta titulu byla drahá i pro Bottase

Ztráta titulu byla drahá i pro Bottase

Dostal však darem monopost Mercedesu.

Když se loni spekulovalo, co vlastně ještě Valtteriho Bottase motivuje pomáhat Lewisi Hamiltonovi v boji o titul, byly zmiňovány peníze. Nový člen týmu Alfa Romeo v jednom z rozhovorů mimochodem potvrdil tuto teorii, přestože dodal, že peněz si beztak u Mercedesu vydělal dost, a tak nejspíš nebyly jedinou motivací zůstat dobrým týmovým hráčem až do posledního závodu.

Je to tak. Různé bonusy jsou navázány na různé úspěchy. Naštěstí mi je nevyplatily předem,“ zažertoval Bottas v rozhovoru pro noviny Iltalehti. „Jednou vyhraješ, jindy prohraješ. Zas tak moc se mě to nedotklo. Už před lety jsem si uvědomil, že nemusím kontrolovat svůj bankovní účet, zda tam mám dost peněz, když něco chci. Velké peníze jsou samozřejmě velkou součástí Formule 1, ale já jsem nezapomněl na své kořeny a peníze mě díky tomu nezměnily.

Nepochybujeme, že ještě jeden velký balík peněz od Mercedesu před přestupem do podstatně skromnějšího týmu Alfa Romeo by Bottase stejně potěšil. Náladu mu však jistě napravil krásný dárek, vůz Mercedes W08 z roku 2017, jeho prvního roku s týmem německé automobilky.

Bylo to krásné překvapení a nádherný dar! Naneštěstí jsem pro něj nenašel vhodné místo,“ zasmál se Bottas. „Celé to bylo hezké, oslava a ohňostroj. Uvědomil jsem si, že jsou opravdu rádi, že jsem byl s nimi.

Přiznává, že nebylo snadné být každý závodní víkend srovnáván s Hamiltonem.

Dobře si pamatuji si, jak Nico (Rosberg) bojoval s Lewisem, že to zašlo až k politickým hrám a že jsem se pak divil, proč Nico (po zisku mistrovského titulu v roce 2016) najednou prostě skončil. Teď mu rozumím. Na základě vlastní zkušenosti můžu říct, že je to náročná pozice."

Valtteri Bottas ve voze W08 na cestě za vítězstvím ve VC Ruska 2017. Foto: Mercedes

Zdroj: Iltalehti, úvodní foto: Mercedes