Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas má i plán B a plán C

Bottas má i plán B a plán C

Musí počítat s možností, že opustí současné místo

Odchod Valtteriho Bottase z Mercedesu letos vypadá velmi reálně. Nejen Toto Wolff otevřeně říká, že vybírá ze dvou rovnocenných možností, ale také Fin přiznává, že pracuje na záložním plánu. Ani ne 30letý jezdec jistě nemyslí na odchod z F1, takže si spíše hledá místo u konkurence.

"Už by bylo načase, abych měl od těchto věcí klid a mohl se soustředit. Taková situace jezdci nikdy neprospěje. Někteří lidé si myslí, že jezdec může pod větším tlakem odvádět lepší práci, ale se mnou to takto nefunguje," stěžuje si Bottas. "Musím prostě počkat, než mi tým bude chtít něco oznámit. Ale když jste ve F1, vždy byste měli mít i plány B a C."

Pokud si odmyslíme alternativu, že by ho vzal Red Bull, kdyby se neosvědčil ani Albon a Kvjat ani Gasly nebyli připraveni na návrat, tak volné místo s dobrou vyhlídkou do budoucna a dobrým platem asi už může nabídnout pouze Renault. Ten by jinak měl zájem o Estebana Ocona.

Mercedes má nárok na oba. Ocon je pod dlouhodobou juniorskou smlouvou, Bottas loni kromě pevné smlouvy na tuto sezonu podepsal i opci na rok 2020. Pokud by ale vedle Ricciarda závodil Bottas, kam by šel Nico Hülkenberg? Podle několika zdrojů se mračna stahují nad kariérou Romaina Grosjeana a volné místo bude u týmu Haas, ačkoli Němce by chtělo i Porsche do svého týmu ve formuli E. Tým v elektrické sérii ostatně bude mít i neméně německý Mercedes...