Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell už zná rozhodnutí Mercedesu

Russell už zná rozhodnutí Mercedesu

Bottas jde za víceletým kontraktem.

George Russell potvrdil, že během víkendu ve Spa-Francorchamps se dozvěděl, zda bude příští rok závodit za tým Mercedes. My to však pořád nevíme.

"V současnosti nemám nic, o co bych se s vámi mohl podělit. Všechno zůstalo tak, jak bylo během minulého víkendu," řekl Russell médiím. "A ano, já už vím, kde budu příští rok závodit. Verbálně mi to bylo oznámeno ještě před Spa. Nechci vám lhát a pravdou je, že nemám co oznámit, ale jak jsem řekl, já už mám jasno. Mně to bylo oznámeno krátce před Spa."

Těžko říct, proč s tím Mercedes dělá takové tajnosti. Protože je evidentní, že jezdci dostali pokyn od managementu. Oficiální verze je, že se nemá nic oznámit, než budou mít všichni jistá místa ve F1. Na místě je také otázka, zda by se dělaly takové tajnosti, kdyby se prostě pouze opět prodloužila smlouva Valtterimu Bottasovi. A ten prý nechce prodloužení pouze o další sezonu.

"Možná vím a možná nevím," je Bottasova odpověď na otázku, zda už ví, za který tým bude závodit příští rok. "Nehodlám teď nic prozradit. Věci se hnuly dobrým směrem. Jsem šťastný a dokonce nadšený. A ano, bylo by hezké mít podepsanou smlouvu na více let dopředu. Takovou jsem ve F1 ještě ani neměl. S takovou jezdec ví, že je pevnou součástí týmu a že jeho práce neskončí na konci sezony."

"Myslím, že (Russell) je jedním z těch, kterým patří budoucnost našeho sportu," nechal se slyšet Lewis Hamilton. "Už jsem měl pár fantastických kolegů. V nováčkovském roce byl mým kolegou Fernando (Alonso), takže to neberu tak, že budu pod tlakem někomu něco dokazovat."

"Pokud George odejde a já zůstanu a budu zkušenějším ze dvou jezdců našeho týmu, budu s tím v pohodě. Cítím, že jsem připraven," řekl Russellův týmový kolega ve Williamsu, Nicholas Latifi.

Russell a Bottas již znají odpověď, ale z nějakého důvodu ji ještě tají. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes