Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottasovi odešel závodní inženýr

Bottasovi odešel závodní inženýr

S Mercedesem zůstane, ale ve formuli E

Valtteri Bottas přišel o svého závodního inženýra. Oficiálně Tony Ross odchází na vlastní žádost, ačkoli vzhledem k slabší Bottasově sezoně můžeme spekulovat, že Mercedes třeba už i chtěl dát k němu někoho jiného.

Bottas inženýra "zdědil" po Niku Rosbergovi. Ross za ním v roce 2011 přišel z Williamsu a byl s ním i při zisku mistrovského titulu v roce 2016. Dvouletá spolupráce s Bottasem ale vedla pouze ke třem vítězstvím (plus jednomu, kterého se letos v Rusku vzdal ve prospěch Lewise Hamiltona).

Ross opouští Bottase i tým Mercedesu ve F1, ale ne Mercedes samotný. Byl jmenován do funkce závodního šéfinženýra projektu Mercedesu v sérii formule E. Sezony 2018-19 se Mercedes ještě oficiálně nezúčastní, protože závodní elektromotor teprve vyvíjí (v téže továrně v Brixworthu, kde vznikají i hybridní motory pro F1). Proto mu jeden rok místo podrží tým HWA a s ním by měl nyní Ross pracovat. To znamená, že se setká v jedné stáji se Stoffelem Vandoornem i Garym Paffettem.

Jméno Bottasova nového závodního inženýra ještě neznáme. Toto Wolff v Abú Zabí sice naznačil, že už má v této věci jasno, ale oznámení máme čekat až za pár týdnů.