Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas oficiálně do Alfa Romeo

Bottas oficiálně do Alfa Romeo

Jedna kapitola končí, druhá začíná.

Mercedes dnes oficiálně oznámil, že na konci roku se rozloučí s Valtterim Bottasem.

"Na konci sezony 2021 Valtteri Bottas odejde z týmu Mercedes-AMG Petronas F1. Po pěti velmi úspěšných letech se tedy rozloučíme s brilantním týmovým kolegou a kolegou, kterého čeká nová kapitola s týmem Alfa Romeo," píše se v tiskové zprávě Mercedesu. "Valtteri se k týmu připojil v roce 2017, získal s námi 9 vítězství, 54 pódiových umístění a 17 pole positions."

Jak jste si již přečetli, 32letého finského závodníka rovnou vítá tým Alfa Romeo.

"Začíná nová kapitola mé závodní kariéry," oznámil Bottas. "Jsem nadšen, že se v roce 2022 připojím k týmu Alfa Romeo a v nejbližších sezonách spolu s výrobcem ikonických vozů přijmeme velkou výzvu. Značku Alfa Romeo není třeba nikomu představovat, do historie F1 již napsala pár stránek. Bude mi ctí reprezentovat ji. Těším se, že týmu pomohu na cestě vzhůru, která se teď otevírá díky novým technickým pravidlům, která začnou platit v roce 2022."

V Alfa Romeo nahradí svého staršího krajana, Kimiho Räikkönena.

"Je mi potěšením uvítat Valtteriho v našem týmu. Už se těším na velké společné dobrodružství," řekl šéf týmu Alfa Romeo, Frédéric Vasseur. "Do Hinwilu míří silný týmový hráč se spoustou zkušeností s boji v čele pole. Je to jezdec, jakého potřebujeme, abychom se dostali blíže ke špičce tohoto sportu."

Od roku 2017 prošel Bottas s Mercedesem kus cesty. Mistrovský titul nezískal, ale devět vítězství mu může kdekdo závidět. Foto: Mercedes

Vasseur také zmínil, že Bottas podepsal víceletý kontrakt, konkrétní rok se ale nikde neuvádí. Šéf týmu Mercedes už měsíce avizoval, že pokud Bottas odejde, bude nahrazen mladým Britem Georgem Russellem z týmu Williams. Oficiální oznámení tohoto přestupu určitě není daleko.

Zdroj: Mercedes, Alfa Romeo, úvodní foto: Mercedes