Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel Bottase určitě nenahradí

Vettel Bottase určitě nenahradí

Finský pilot má jiného konkurenta

Když Toto Wolff řekl, že tak trochu zvažuje podepsání smlouvy se Sebastianem Vettelem, tušili jsme, že to nebude úplně pravda. Příchod čtyřnásobného mistra světa by se asi nelíbil Lewisi Hamiltonovi, kterého si chce Mercedes ponechat jako jedničku týmu. Valtterimu Bottasovi bylo dokonce rovnou řečeno, že Vettel do týmu nepřijde.

"Ne, to se nestane," řekl Fin v rozhovoru pro Sky Sports F1. "V týmu jsme k sobě upřímní. Otevřeně spolu mluvíme o aktuální situaci i o tom, jak to vypadá se smlouvou. A dostal jsem jasnou odpověď. Ne, Seb není na seznamu. Od té doby si nedělám starosti."

Bottas ale nemá místo na rok 2021 jisté.

"Uvažujeme, jaká by měla být naše střednědobá a dlouhodobá strategie," prohlásil Wolff o Bottasově nové smlouvě.

Je zcela zřejmé, kdo je nyní Bottasovým protikandidátem. Mercedes má dva jezdce v juniorském programu, ale Esteban Ocon je na rok 2021 smluvně vázán v Renaultu. George Russell má naopak s Williamsem kontrakt pouze na tento rok. V době, kdy koronavirus uvěznil Evropany doma, se mladý Brit pustil do streamování na sociálních sítích a na kontě má tři vítězství ve virtuálních velkých cenách. Tím si získal popularitu, ale Mercedes budou jistě zajímat jeho výkony na reálných okruzích.

"Je to nejlepší tým, v posledních letech zcela ovládl F1. Kdo by nechtěl sedět v jeho voze?" položil Russell řečnickou otázku v rozhovoru pro RTL. "Mercedes mi pomohl vyhrát GP3 ​​i F2 a také se dostat do F1."

Russell se již dříve nechal slyšet, že závidí vrstevníkům a kamarádům Charlesu Leclerkovi, Alexanderu Albonovi a Landu Norrisovi místa ve velkých týmech.

Sezona ještě nezačala a Bottas má smlouvu už pouze na půl roku. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ