Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren ztratil mnoho důležitých bodů

McLaren ztratil mnoho důležitých bodů

Ferrari mizí v dálce.

Vypadalo to na těsný boj McLarenu a Ferrari až do konce sezony, ale pokud osud McLarenu trochu nepomůže, nejspíš z toho nic nebude. Tým z Wokingu byl totiž už ve druhém závodě v řadě na hlavu poražen. Stejně jako v Mexiku, i v Brazílii tým získal pouze jeden bod, který i tentokrát dovezl Lando Norris. Ten se po výborném startu a kolizi s Carlosem Sainzem před první zatáčkou propadl na poslední místo, a i ten jeden bod pak musel vybojovat.

Co víc jsem mohl udělat, abych se té kolizi vyhnul?“ řekl britský mladík, který po startu hledal a také našel skulinku mezi Sainzovým ferrari a zdí lemující trať. „Už jsem musel začít zatáčet do zatáčky a kluk uvnitř to musel vědět. Měli bychom se více respektovat. Měl jsem mnohem lepší start a nemůžu celou dobu hledět jen do zpětných zrcátek, tak jsem prostě předpokládal, že mi tam bude nechaný prostor pro můj vůz. Je to frustrující, protože mám jeden bod, když jsem jich mohl mít spoustu.

Norris sice nejmenoval, ale pneumatiku mu zezadu proděravil jeho bývalý týmový kolega a kamarád, Carlos Sainz, který však bojuje za Maranello. Daniel Ricciardo McLarenu nedoručil ani bod, protože musel ze závodu odstoupit.

Zaznamenali jsme ztrátu výkonu a při rychlé prohlídce jsme také objevili technický problém,“ vysvětloval po závodě Andreas Seidl. „Něco na naší straně prostoru pohonné jednotky. Samozřejmě se na to budeme muset podívat důkladněji.

McLaren tak tři závody před koncem sezóny ztrácí na třetí Ferrari 31.5 bodu.

McLaren neměl nejlepší rychlost, zato však měl hodně smůly. Foto: McLaren

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: McLaren