Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren zklamaný, ale rád

McLaren zklamaný, ale rád

Nebyla to špatná sezona, jen s horším výsledkem.

V roce 2020 se McLaren po letech potíží a zklamání dostal na třetí místo Poháru konstruktérů a v dalším roce měl jasný cíl udržet pozici, hlavně před Ferrari. Nepovedlo se, souboj prohrál a v týmu samozřejmě zavládlo rozčarování, přestože objektivně to nebyla špatná ani slabá sezona.

Samozřejmě nás zabolelo, že po tak dlouhém boji o třetí místo jsme vše ztratili ve třech po sobě následujících víkendech, po incidentech v prvním kole a defektech pneumatik, které nás stály více než 30 bodů,“ řekl Andreas Seidl, šéf týmu.

Ale když necháme bokem boj o třetí místo, tak to vlastně byla skvělá sezona. Za krok vpřed určitě považujeme, že jsme byli opět o něco blíže Mercedesu a Red Bullu, a to jak v kvalifikacích, tak v závodech. Na těch tratích, které dokonale seděly našemu vozu, jsme je dokonce dokázali hodně potrápit. Také z pohledu spolehlivosti jsme měli dobrou, silnou sezonu. Také z pohledu práce odvedené o víkendech. Zastávky v boxech byly konzistentní a rychlé. Jsme rádi, že věci do sebe zapadly po velkém resetu, který jsme v naší organizaci udělali před dvěma lety.

McLaren jako jediný tým změnil dodavatele motorů a teď může být rád, že období seznamování má již za sebou.

Jedním z důležitých cílů loňského roku bylo nastartování spolupráce s Mercedesem. Je dobré, že si tuto položku můžeme vyškrtnout ze seznamu úkolů. Pro příští sezonu se vyvíjí zcela nový vůz, takže je dobře, že pohonná jednotka Mercedesu pro nás už není velkou neznámou.

Seznam pozitiv je dlouhý, ale přesto McLaren nedokázal udržet Ferrari za svým zadním křídlem. Foto: McLaren

Zdroj: Racer, úvodní foto: McLaren