Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kolizi by Seidl bral osobně

Kolizi by Seidl bral osobně

Jezdci McLarenu musejí závodit opatrně

Který tým je aktuálně druhý v Poháru konstruktérů? McLaren! Tým už dlouho nebyl vidět tak vysoko a takto konkurenceschopný vůz je novinkou i pro Carlose Sainze a Landa Norrise. Nyní mají velké očekávání, ale i zodpovědnost vůči týmu. Ten jim na trati dovolí i vzájemné souboje, ale kolizi a ztrátu důležitého výsledku by jejich šéf Andreas Seidl prý vzal velmi osobně. Když přes vysílačku dostanou příkaz, musejí poslechnout.

"Necháváme je závodit. Jako tým nezasahujeme, pokud není jasný důvod vyměnit pozice kvůli odlišným strategiím nebo kvůli rozdílné rychlosti," řekl Seidl.

Podle mě je to důležité, zejména na začátku sezony, protože takto z celého týmu a dvou jeho jezdců dostaneme maximální výkony. Vím, že pokud mají jezdci dovoleny souboje, může dojít k incidentu. Já jim však věřím. Nejsem naivní, mohlo by se to stát. Když se ohlédnete do minulosti, tak za posledních třicet let, tak politika volné ruky končila haváriemi. Doufám, že my se tomu dokážeme vyhnout.

Nemohu vyloučit, že k tomu jednoho dne dojde. V takovém případě bych to vzal velmi osobně a začali bychom to řešit. Jezdci jsou soutěživí. Musejí takoví být a mít velká ega. A musíte jim odpustit i nějakou tu chybu, jinak jim znemožníte závodění na limitu jejich možností. Ale nikdo nesmí zapomenout, že my všichni jsme tady, aby McLaren měl co nejlepší výsledky. Tým má nejvyšší prioritu. Jakmile se ego postaví proti týmu, budu to brát osobně a přinese to následky."

Bojovat ano, ale ohleduplně. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.CZ