Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull bude sponzorovat kryptoměna

Red Bull bude sponzorovat kryptoměna

Podepsal smlouvu za 150 milionů dolarů.

Tým Red Bull Racing bude na svém voze propagovat singapurskou kryptoměnu Bybit. Nový sponzor zabere velká a dobře viditelná místa na voze a výměnou za to týmu během tří let vyplatí 150 milionů amerických dolarů, což je při současném kurzu 3,212,000,000 českých korun. Suma samozřejmě nebyla týmem oficiálně potvrzena, ale rozhodně se jedná o dosud největší sponzorskou smlouvu mezi kryptoměnou a týmem F1. Bybit je od konce loňského roku také sponzorem argentinské fotbalové reprezentace.

Red Bull přitom teprve před pár dny oznámil Oracle jako svého titulárního sponzora. Tyto dvě smlouvy nejspíš úspěšně zacelí díru po Hondě, která z týmu stáhla svou tovární podporu i své jméno z monopostu a zbude i na budování Red Bull Powertrains.

Letošní první VC Miami bude propagovat burza Crypto.com, která je titulárním sponzorem závodu a zároveň partnerem F1 i sponzorem týmu Aston Martin. Své kryptosponzory a kryptopartnery mají i týmy Alpine (Binance), AlphaTauri (Fantom), Mercedes (FTX), McLaren (Bitci.com) a také Ferrari (Velas Network).

Bybit nejspíš už v těchto hodinách zaznamenal velký nárůst zájmu hlavně v Nizozemsku a Rakousku. Šéf týmu při představení nového partnera mluvil nejen o společné vášni pro nové technologie, ale také o nové možnosti propojení fanoušků s jejich oblíbeným týmem.

Red Bull RB18 i s nejnovějším sponzorem. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull