Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Skutečný Mercedes je téměř bez bočnic

Skutečný Mercedes je téměř bez bočnic

Nejhorší obavy soupeřů se naplnily.

Dnes se možná naplnily nejhorší obavy soupeřů Mercedesu. Zatímco šéf týmu Ferrari v rozhovorech po Barceloně naznačoval, že má zákulisní informace o esu v rukávu tohoto týmu, Mercedes vypouštěl kouřovou clonu v podobě zájmu “o kreativní výklad pravidel“ ze strany Red Bullu, který do Barcelony přivezl vůz s výrazně vykrojenými bočnicemi. V as-Sachíru se však na trať vyřítil stříbrný vůz téměř bez bočnic.

V Barceloně Mercedes tři dny testoval s krátkými bočnicemi a velkými čtvercovými otvory pro přívod vzduchu vpředu. V Bahrajnu, kde je podstatně hezčí počasí než v Evropě na konci února, mu ke chlazení stačí úzké vertikální štěrbiny. Velikost aerodynamické výhody i případných nevýhod tohoto konceptu nám samozřejmě odhalí až čas. Mercedes ale nejspíš věří, že se jedná o řešení hodné kopírování, jinak by ho nepotřeboval ukrývat před zraky soupeřů a otestoval ho již v Barceloně.

Pravá podoba Mercedesu F1 W13. Foto: Mercedes

Podstatně menší změny si na nových fotografiích všimnou fanoušci McLarenu. V upraveném barevném designu ubylo oranžové barvy, jelikož kryt motoru je nyní převážně černý a nese nápis McLaren Artura, což je nový sportovní vůz s hybridním pohonem a bezprodlevovou osmirychlostní převodovkou.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes