Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brivio je v nové roli šťastný

Brivio je v nové roli šťastný

Odešel z vedení týmu Alpine F1.

Davide Brivio měl v tandemu s Marcinem Budkowskim přivést tým Alpine na vrchol F1, tak to alespoň vypadalo po nuceném odchodu Cyrila Abiteboula z pozice ředitele. Místo toho byl Budkowski propuštěn a Brivio obsazen do úplně jiné role. Přesto ale nezvažuje návrat do MotoGP, kde nasbíral tolik úspěchů.

Vím, že se o tom mluvilo. Lidé ze Suzuki se ptali, jestli se náhodou nechci vrátit. Já se ale nikam nechystám, jsem tady šťastný,“ řekl Brivio. „Sice jsem dostal novou roli, ale s radostí pokračuji s Alpinem.

A Brivio dostal od Alpinu opravdu vzrušující roli mimo F1, zatímco vedle toho povede i jeho program pro mladé jezdce. Polovina jeho práce je nalézt další motoristickou disciplínu, do které by se měla francouzská sportovní značka zapojit. V podstatě si nejspíš vybírá budoucí působiště, protože on má šéfovat projektům týmu mimo F1.

Momentálně jsem ve fázi průzkumu. Byl jsem se podívat na rallye v Abú Zabí, protože to vypadá trochu jako Dakar. Pravděpodobně se brzy půjdu podívat i na WRC. Jak jsem řekl, dělám průzkum.

Brivio ani nepopírá, že změny v managementu, nejspíš včetně odchodu Alaina Prosta, byly provedeny za účelem udělání prostoru pro Otmara Szafnauera, jenž chce být jediným lídrem týmu.

Můžete říct, že pokud se věci musely změnit, tak z toho vyplývá, že jsem nedosáhl stanovených cílů. Loni jsme začali s jedním typem manažerské struktury a teď je všechno úplně jinak, protože máme jediného šéfa celého týmu. Loni, dá se říci, jsme byli ve vedení já a Marcin Budkowski. A buďme upřímní, nefungovalo to podle představ.

Loňská sezona nedopadla podle představ, Brivio má dostat šanci jinde. Foto: Alpine

Zdroj: Ouest France, úvodní foto: Alpine