Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Péreze první pole position hodně překvapila

Péreze první pole position hodně překvapila

Vůz má nastaven na vysoké závodní tempo.

Vítězem kvalifikace na Velkou cenu Saúdské Arábie 2022 se nečekaně stal Sergio Pérez. Nečekaně, protože je to jeho první pole position ve F1. Dočkal se po více než jedenácti letech a 215 závodech.

Trochu mi to sice trvalo, ale takové kolo! Bylo to neuvěřitelné. Mohli byste mi dát ještě tisíc kol a nezajel bych lépe. Skutečně neuvěřitelné,“ radoval se Mexičan po vystoupení z vozu. „Přitom jsme vlastně ani moc nepočítali s tím, že budeme v kvalifikaci soupeřem Ferrari. Soustředili jsme se hlavně na (nastavení vozu na) závod. Chtěli jsme je dostat v neděli, obětovali jsme část rychlosti na jedno kolo. Takže doufám, že v závodě budeme opravdu silní.

Samozřejmě se nevyhnul otázce ohledně spolehlivosti, v Bahrajnu nedojel ani jeden z vozů Red Bullu.

V Bahrajnu to bylo obtížné, zažili jsme velké zklamání. Ale náš tým se nevzdal, makal a teď jsme na pole position, což je samozřejmě dobrý signál.

Pérez vstřebává první pole position v kariéře. Foto: Red Bull

Jeho týmovému kolegovi ve finálové části kvalifikace najednou chyběla přilnavost a odstartuje ze čtvrtého místa.

Q1 a Q2 byly velmi dobré. Dokonce i mé poslední kolo po červené vlajce (ve Q2) bylo dobré, ačkoli jsem si vzal již použitou sadu pneumatik. Cesta do Q3 to byla zcela bez problémů,“ řekl Max Verstappen. „Jenže potom, na nové sadě pneumatik, jsem měl najednou pocit, jako bychom nasadili nějakou úplně jinou směs. V zatáčkách jsem ztrácel desetinu i dvě, ačkoli jsem udělal všechno stejně jako předtím. Takže nechápu, v čem mohl být problém.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull