Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez si troufá porážet Verstappena

Pérez si troufá porážet Verstappena

Verstappen nezávodí kvůli druhým místům.

Sergio Pérez se po skončení včerejšího závodu samozřejmě velmi radoval z vítězství, ale také z toho, že v závěru závodu dokázal udržet Verstappenovo tempo.

Prakticky všechno nám vyšlo. Když jsem předjel Fernanda, soustředil jsem se na svůj závod,“ řekl vítěz VC Saúdské Arábie. „Když jsem viděl vyjíždět safetycar, pomyslel jsem si, že mě tady chce opět připravit o vítězství. Ale ne! Dokázali jsme si udržet odstup od Maxe, dostatečný náskok, naprosto pohodlný. Jsem hrdý, že jsme zvítězili. Víme, jak silný je Max v závodě, ale my jsme byli stejně rychlí v Bahrajnu a byli jsme stejně rychlí i zde. Musíme pokračovat v započaté práci, ale mohu říci, že moje strana garáže odvádí fantastickou práci. I management s plnou nádrží byl velmi dobrý, jsem na ně hrdý.

Ale úplně perfektní neděle to v Pérezově podání nebyla, ačkoli z výše uvedeného bychom mohli nabýt takového dojmu. Jako první je třeba zmínit, že Pérez se za Alonsa dostal kvůli pomalému startu, což by byl nejspíše konec jeho nadějím na vítězství, kdyby na druhé pozici stál Verstappen, který však byl po poruše v kvalifikaci až na 15. pozici. A k udržení náskoku mu pomohlo, že Nizozemce v závěru opět trápil hnací hřídel. A Pérez si do týmové vysílačky také postěžoval, že ho Verstappen zbytečně honí, ale to údajně i proto, že také cítil vibrace.

Tím má samozřejmě více informací a bylo od něj skvělé, že nás nechal závodit. Jen jsem si myslel, že v určitém bodě, například 10 kol před cílem, když jsme měli podobnou rychlost, už nemělo smysl tlačit. Myslel jsem na vůz, cítil jsem jakési vibrace. A víme, co se v sobotu stalo Maxovi... Určitě na to myslel i tým, který takhle získal maximum bodů.

Verstappenův úsměv pro fotoaparáty byl v ten večer jeho prvním a posledním. Údajně se nezúčastnil ani týmového debriefingu. Foto: Red Bull

Pérezovi se ale nezamlouvala jedna věc. Verstappen si v závěru závodu přivlastnil nejrychlejší kolo závodu, dostal za něj jeden bod a o ten bod nyní vede v šampionátu.

Dvě kola před cílem jsem se týmu zeptal a bylo mi řečeno, že mám udržet rychlost a že mám nejrychlejší kolo. Myslel jsem, že to samé bude řečeno Maxovi. Budeme si o tom muset promluvit.

Po dosažení double tak není zcela spokojený ani jeden jezdec Red Bullu. Verstappena se dokonce zlobí, že přišel o vítězství kvůli technickým problémům.

Rychlost není všechno, potřebujeme i spolehlivost. První víkend sezony jsem neměl čistý, protože se za týden mezi testy a tréninky kompletně změnil balanc vozu a za oponou se řešily i další věci. A teď tohle. Celý tým samozřejmě slaví, jenže já tady nejsem proto, abych byl druhý. Pokud to vypadá tak, že o titul budou bojovat pouze dva jezdci jednoho týmu, tak by se ten tým měl soustředit na spolehlivost.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, Racer, úvodní foto: Red Bull